GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΩΡΙΣ βιοχημικούς αναλυτές τα Κέντρα Υγείας στην Αττική...

Με επιστολή τους, στο Υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας θίγουν το ζήτημα της έλλειψης βιοχημικών ανα...

Με επιστολή τους, στο Υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας θίγουν το ζήτημα της έλλειψης βιοχημικών αναλυτών στα Κέντρα Υγείας της 1ης ΥΠε και ζητούν την άμεση λύση του προβλήματος.

Ειδικότερα, επισημαίνουν την έλλειψη βιοχημικών αναλυτών στα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αχαρνών, Βύρωνα, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Κεραμεικού, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Ιωνίας, Πλατεία Αττικής, Παγκρατίου, Χαλανδρίου, Υμηττού, Νέας Μάκρης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου).

Παράλληλα, εξηγούν ότι απουσία μέριμνας για τη διεξαγωγή διαγωνισμών αγοράς αντιδραστηρίων για βιοχημικές εξετάσεις με συνοδό εξοπλισμό, οδηγεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης των επειγόντων περιστατικών και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών εν μέσω υγειονομικής κρίσης, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης εκτέλεσης εξετάσεων.

Ως εκ τούτου, οι χρήστες υγείας «οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα για τη διενέργεια εξετάσεων που έχουν ήδη πληρώσει μέσω των ασφαλιστικών τους εισφορών και τα δημόσια εργαστήρια αποδυναμώνονται».

Τα αιτήματα των εργαζομένων 1ης κι 2η ΥΠΕ
Έτσι, με επιστολή τους στο Υπουργείο Υγείας ζητούν:
την άμεση διενέργεια διαγωνισμών για την εγκατάσταση βιοχημικών αναλυτών σε όλα τα Κέντρα υγείας, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση και να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών.
την άμεση διενέργεια διαγωνισμού για την κάλυψη των εξετάσεων που εκτελούνται στο Κεντρικό Διαγνωστικό Εργαστήριο στη Δεληγιώργη.
την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για το πληροφοριακό σύστημα LIS.
προσλήψεις ιατρικού, υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού προκειμένου να στελεχωθούν τα βιοπαθολογικά, μικροβιολογικά εργαστήρια και να καλυφθούν οι κενές θέσεις ώστε να σταματήσει η υποστελέχωση τους.
Απάντηση για το εάν υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των βιοπαθολογικών εργαστήριων. Ποιος έδωσε εντολή όλα τα προαναφερόμενα Κέντρα Υγείας να μην έχουν βιοχημικό αναλυτή; Ποιος τελικά θα αναλάβει την ευθύνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση