GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ (ΚΑΙ) ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΡΙ! Με ρυθμούς χελώνας οι εμβολιασμοί στην Αχαΐα. Στις τελευταίες θέσεις η Ηλεία...

Σε χαμηλούς ρυθμούς συνεχίζουν κινούνται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Αχαΐα.  Παρότι οι υγειονομικές αρχές της περιοχής θεωρούσαν...



Σε χαμηλούς ρυθμούς συνεχίζουν κινούνται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Αχαΐα. 


Παρότι οι υγειονομικές αρχές της περιοχής θεωρούσαν οτι η περιορισμένη προσέλευση του Καλοκαιριού θα ανατρεπόταν στις αρχές του Φθινοπώρου, όταν και οι περισσότεροι θα επέστρεφαν από τις διακοπές τους η πραγματικότητα τους διέψευσε.

Ενώ τον Ιούνιο και στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, οι εμβολιασμοί είχαν αυξητικές τάσεις και οι πολίτες που προσέρχονταν στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού ξεπερνούσαν σε κάποιες ημέρες και τους 1.400, σήμερα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.

Το τελευταίο δίμηνο οι αχαιοί που αποφασίζουν να εμβολιαστούν δεν φθάνουν ούτε τους 800.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις προχθες Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου προσήλθαν 767 άτομα ανεβάζοντας τον αριθμό των πλήρως εμβολιασμένων στους 163.677.

Γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την πορεία των εμβολιασμών, όπως άλλωστε επισήμανε και ο καθηγητής και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σε συνέδριο στην Πάτρα, κρούωντας το καμπανάκι του κινδύνου για την περιοχή, καθώς στο σύνολο του πληθυσμού μόλις το 50% είναι εμβολιασμένο (την τρίτη αναμνηστική δόση έχουν κάνει 368 άτομα).

Να σημειωθεί ότι τα ποσοστά εμβολιασμών στην Αιτωλοακαρνανία είναι ακόμη χαμηλότερα, ενώ η Ηλεία ανήκει στις περιοχές της χώρας με το μικρότερο αριθμό εμβολιασμένων πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της χαμηλής προσέλευσης, όπως είχε ειπωθεί, το εμβολιαστικό κέντρο στο νεο Λιμάνι της Πάτρας , επρόκειτο να κλείσει στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο,λόγω των πολλών αντιδράσεων και παρεμβάσεων που υπήρξαν συνεχίζει την λειτουργία του μέχρι το τέλος του έτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση