GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! Απαγορεύεται στην οικογένειά του να εμπλακεί στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη...

Τέλος στο σίριαλ της κηδείας του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη έβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Έκανε δεκτή στο σύνολό της την αίτηση ασφ...


Τέλος στο σίριαλ της κηδείας του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη έβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Έκανε δεκτή στο σύνολό της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του συνθέτη.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο δίνει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του, βάση των όσων περιλαμβάνονται στη συμβολαιογραφική πράξη που είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020.

Σε αυτά περιλαμβάνεται και το γραφείο τελετών. Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του, τον γιο και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με την διοργάνωση της κηδείας του εκλιπόντος.

To star.gr επικοινώνησε με τη δικηγόρο του γιου του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου, Παναγιώτα Παναγιωτακοπούλου, η οποία δήλωσε πως αποδέχεται την απόφαση του δικαστηρίου και την τελευταία επιθυμία του πατέρα του.

Μίκης Θεοδωράκης: Η επιθυμία του για το τελευταίο του ταξίδι
Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης είχε δώσει σαφείς εντολές για το πώς θα γινόταν η κηδεία του μετά τον θάνατό του, εκφράζοντας την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.

Είχε αφήσει και συμβολαιογραφικό έγγραφο από τις 16 Ιανουαρίου του 2020, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει πως υπάρχει ήδη τάφος στο κοιμητήριο Γαλατά Χανίων που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Νέας Κυδωνίας. Στο ίδιο έγγραφο ανέφερε ρητώς ότι θέλει η σορός του να μεταφερθεί στην Κρήτη με πλοίο και ότι ο τάφος του έχει ήδη κατασκευαστεί από τον φίλο του αρχιτέκτονα, Μάνο Περάκη. Πρόκειται για έναν λιτό τάφο, χωρίς σταυρό, τον οποίο τον σχεδίασαν και τον ενέκρινε ο ίδιος το 2009.

Ο Μίκης Θεοδωράκης όριζε ως εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του, τους φίλους και συνεργάτες του Γιώργο Αγοραστάκη και Ειρήνη Παρμενίδου.

Στο ίδιο έγγραφο ανέφερε ότι είχε συναντηθεί με εκπρόσωπο συγκεκριμένου γραφείου τελετών προκειμένου αυτό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατο του. Ωστόσο η κόρη του, Μαργαρίτα, αν και συμφώνησε τελικά η κηδεία του να γίνει στα Χανιά, εξέφρασε αντιρρήσεις για το γραφείο τελετών που θα αναλάμβανε όλες τις λεπτομέρειες.

 Το λαϊκό προσκύνημα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ.-3 μ.μ.), οπότε και θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση