GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΑΘΑΝΑΤΟΣ!» Έτσι αποχαιρέτισε τον Μίκη Θεοδωράκη ο κόσμος έξω από το σπίτι του...

Με χειροκροτήματα έφυγε για την τελευταία του κατοικία ο Μίκης Θεοδωράκης. Πλήθος κόσμου, είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του και ξέσπασε...


Με χειροκροτήματα έφυγε για την τελευταία του κατοικία ο Μίκης Θεοδωράκης.

Πλήθος κόσμου, είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του και ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ μεταφερόταν το φέρετρο.

Βαθιά συγκινημένοι οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «αθάνατος». Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην οδό Επιφανούς, έξω από το σπίτι όπου έμενε ο εμβληματικός Έλληνας συνθέτης, ενώ φίλοι και συνεργάτες του βρέθηκαν εκεί, είτε για να αφήσουν ένα λουλούδι είτε για να συμπαρασταθούν στους οικείους του.

Την ώρα που απομακρυνόταν η νεκροφόρα η Μαρίζα Κωχ αποχαιρέτησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη ρίχνοντας κλαδιά βασιλικού. Την σορό συνόδευαν συγγενείς και φίλοι.

Πού είχε ζητήσει να ταφεί
Λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης μετέφερε την τελευταία του επιθυμία στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του, Ρένα Παρμενίδου και τον πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη.

Επιθυμία του μεγάλου συνθέτη ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή του να πραγματοποιηθούν στην γενέτειρά του, τον Γαλατά Χανίων.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους η κόρη του, συντετριμμένη από την απώλεια, είπε πως το τελευταίο διάστημα είχε επιδεινωθεί αρκετά η υγεία του. Μάλιστα, η ίδια προέτρεψε τους πάντες να αγαπούν τον πατέρα της.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση