GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΘΑ ΠΑΜΕ μέχρι τέλους» αποφάσισαν οι υγειονομικοί σε αναστολή των νοσοκομείων της Λάρισας...

Στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, διανύοντας την 16η ημέ...



Στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, διανύοντας την 16η ημέρα, από τα δύο νοσοκομεία της πόλης. Το ΠΓΝ Λάρισας και το ΓΝ Λάρισας.


Ο σκοπός της συγκέντρωσης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “ήταν να αναδειχθεί η ενότητα απέναντι στον διχασμό που προκάλεσε στον Υγειονομικό κόσμο η σημερινή κυβέρνηση με έναν νόμο που δεν έχει προηγούμενο. Ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναζητούν ακόμα την άνανδρη επίθεση που δέχονται καθημερινά από το άκαμπτο αλλά τρύπιο σύστημα, καθηλώνοντας και καταδικάζοντάς τους σε ένα αβέβαιο μέλλον. Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να πάνε μέχρι τέλους και να μην επιτρέψουν:

1ον Τον προπαγανδισμό που υφίστανται από την κυβέρνηση καθημερινά χρησιμοποιώντας τα συστημικά ΜΜΕ και οδηγώντας την κοινή γνώμη σε λάθος εντυπώσεις όσον αφορά το ηθικό μέρος του ζητήματος του εμβολιασμού. Ήδη όπως φαίνεται και στο νέο ΦΕΚ που αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες και ισχύει μέχρι τον Μάρτιο του 2022 αποδεικνύει τα άνισα και άδικα μέτρα που εφάρμοσαν σε αυτούς. Πως γίνεται να επιτρέπεις με νόμο τον ανεμβολίαστο συνοδό ενός ασθενούς (που πιθανόν να είναι και ανοσοκατασταλμένος ο ασθενής) να παρεβρίσκεται στον χώρο της κλινικής και του δωματίου με ένα τέστpcr, για πολλές ώρες, και δεν επιτρέπεις στον υγειονομικό που έχει πολύ λίγο χρόνο επαφής μαζί του; Για αυτόν δεν υπάρχει pcr ή Rapid Testq Εκτός αυτού είναι εκπαιδευμένος να λαμβάνει και τα απαραίτητα μέτρα.



2ον Την χρησιμοποίησής των ως πρόβατα επί σφαγής, ώστε οι κυβερνώντες να πραγματοποιήσουν τις ιδεολογικές τους απόψεις υπέρ της ιδιωτικής παρουσίας στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και να εξοφλήσουν επιταγές του παρελθόντος. Απαντούν μάλιστα και σε συναδέλφους τους που πιστεύουν ότι είναι «βούτυρο στο ψωμί τους» αυτή η κατάσταση και βολεύει την κυβέρνηση, να βγουν έξω και να αγωνιστούν μαζί τους αφού έτσι αποδεικνύεται και η ενοχή της. Αν επιτραπεί η συνέχεια αυτής της κατάστασης τότε είναι σίγουρο ότι ο Υγειονομικός κόσμος δεν θα έχει το μέλλον που του αξίζει. Και τότε θα είναι όλοι υπεύθυνοι. Τους καλούν και τους εκλιπαρούν να σηκώσουν επιτέλους όλοι το ανάστημα απέναντι στην πιο εχθρική για τον Υγειονομικό κόσμο, κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας.

3ον Να τους χαρακτηρίζουν ανήθικους υγειονομικά όταν αυτοί οι ίδιοι που έθεσαν αυτό το ερώτημα, υπολείπονται όχι μόνο ηθικής αλλά και σεβασμού απέναντι σε αυτούς που ακόμα και μετά την εξαγγελία της αναστολής εργαζόταν καθημερινά και επί ενάμισι μήνα πριν βγουν σε αναστολή (αλλά και σε όλο το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα με τους ασθενείς) στους ίδιους χώρους. Τότε είχαν ηθική; Τότε ήταν εμβολιασμένοι;

4ον Να καταστρατηγηθούν ελευθερίες και δικαιώματα που στο παρελθόν αγωνίστηκαν και έχασαν την ζωή τους για αυτά κάποιοι άλλοι άνθρωποι. “Οφείλουμε όπως είπαν να διαφυλάξουμε την ιστορία μας, την δημοκρατία μας αλλά τα κεκτημένα με τον πιο αδιαπραγμάτευτο τρόπο. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στους προγόνους μας”. Ακόμη κι αν έχει την μορφή της θυσίας.

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης το Σωματείο εργαζομένων του ΓΝ Λάρισας με υγειονομικούς που ήταν σε αναστολή επισκέφτηκαν τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βλαχάκη για να του θέσουν το καίριο ερώτημα, ποια είναι η θέση της Διοίκησης απέναντι σε όλα αυτά. Πέρα από το ότι έδειξε τον προβληματισμό του για τις δεκάδες οικογένειες που θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς δεν θα μπορούν κατά την αναστολή τους να εργάζονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται άμεσος κίνδυνος επιβίωσης, στόχευσε καθαρά στις εντολές της κυβέρνησης που ανήκει και στην προτροπή του εμβολιασμού.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ο Τσάπαλης Λάμπρος και ο Λαρίσης Κωνσταντίνος από την επιτροπή αγώνα του ΠΓΝ Λάρισας ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι τα επόμενα αγωνιστικά βήματα πρέπει να ενταθούν. Όλοι συμφώνησαν ότι οι δύο βασικοί πυλώνες του αγωνιστικού μετώπου θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα τόσο ως προς την ευρύτερη κοινωνία όσο και ως προς τους τοπικούς παράγοντες που πρέπει επιτέλους να πάρουν ξεκάθαρη θέση.



Έτσι:
1ον 18/19-2021 Σάββατο και Κυριακή, ομάδες υγειονομικών θα ενημερώσουν στο κέντρο της Λάρισας τους πολίτες πιστεύοντας ότι με την σωστή ενημέρωση θα καταλάβει ο κόσμος τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος αλλά και θα ανακαλύψει τις πραγματικές θέσεις αυτής ύπουλης και άδικης μεταχείρισης της πανδημίας αλλά και των εργαζομένων.

2ον Από την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσουν να φέρουν σε ένα χώρο όλους τους τοπικούς φορείς της πόλης αλλά και επιστήμονες πιθανόν ώστε να γίνει μια προσπάθεια αξιόλογη για την αποσυμπίεση αυτής της κατάστασης και την προσπάθεια να αναλάβουν και οι ίδιοι τοπικοί παράγοντες δράσεις για την άμεση επαναφορά των εργαζομένων στις δουλειές τους. Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό σε όλους. Αυτή την φορά δεν θα χάσουν μόνο οι Υγειονομικοί. Είναι βέβαιο ότι θα χάσουν όλοι όσοι θα απέχουν από αυτό η λάβουν υπόψη τους μόνο το κομματικό συμφέρον.

Το μόνο που κατάφεραν όλοι τους μέχρι τώρα είναι ότι ένωσαν τον υγειονομικό κόσμο. Δεν θα έχει κανείς τύχει όταν παίζει με τα θεμελιώδη που είναι η υγεία, η ελευθερία, η οικογένεια, η δημοκρατία. Ο αυταρχισμός, η επιβολή και η επίταξη είναι σύντομες έννοιες κατά την εφαρμογή τους.”

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση