GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ από τον γιο του Μίκη Θεοδωράκη: «ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ την επιθυμία του για την κηδεία με σιωπή και σεβασμό...»

Θέση στην υπόθεση ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία εξελίσσεται σε θρίλερ, παίρνει ο γιος του Γιώργος.   Με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος...

Θέση στην υπόθεση ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία εξελίσσεται σε θρίλερ, παίρνει ο γιος του Γιώργος.  

Με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, απευθυνόμενος -προφανώς- στην αδελφή του Μαργαρίτα, ζητά να σεβαστούν την επιθυμία του Μίκη «με σιωπή και σεβασμό».

 

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε» έγραψε χαρακτηριστικά.
 
Θρίλερ με την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη
Ένα και πλέον 24ωρο έχει περάσει από τη στιγμή που ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αιωνιότητα και ακόμη παραμένει άγνωστο το πού τελικά θα ταφεί.

Και αυτό, διότι η τελευταία επιθυμία του ιδίου ήταν να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπως αποδεικνύεται από επιστολές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ το συγγενικό του περιβάλλον φέρεται να έχει αποφασίσει να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας.

Αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η επιθυμία του
Η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη που είχε στείλει το 2013 ο μουσικοσυνθέτης τον τότε δήμαρχο, Μανώλης Σκουλάκη, με μοναδικό περιεχόμενο τη συνδρομή του ώστε να υλοποιηθεί η επιθυμία του να ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά.

Μάλιστα ο Μίκης Θεοδωράκης είχε επισημάνει στον τότε δήμαρχο το γεγονός η οικογένειά του είναι αντίθετη με την επιλογή του, ενώ παράλληλα είχε προνοήσει να ζητήσει σε περίπτωση που ο Μανώλης Σκουλάκης δεν θα ήταν δήμαρχος όταν ο Μίκης θα έφευγε από τη ζωή, η επιθυμία του να υλοποιηθεί από τον νυν δήμαρχο, κάτι το οποίο και έγινε.

Ειδικότερα, ο κ. Σημανδηράκης δήλωσε: «Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, για να σας γνωστοποιήσουμε επιστολή, την οποία έχει λάβει ο Δήμος Χανίων, με εμπιστευτικό πρωτόκολλο στις 5/2/2013, η οποία απευθύνεται στον τότε Δήμαρχο, αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη, από τον Μίκη Θεοδωράκη. Η επιστολή αυτή δημοσιοποιείται με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη, στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την επιθυμία, που είχε σχετικά με τον τόπο τέλεσης της ταφής του. Θεωρώ θεσμική και ηθική υποχρέωση, ως Δήμαρχος Χανίων, να τιμήσουμε την τελευταία επιθυμία του Μίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση