GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΖΗΤΑ! Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προσέφυγε ο Κουφοντίνας...

Εν αναμονή της συζήτησης στο Δικαστικό Συμβούλιο της αίτησης που έχει καταθέσει για την υφ’ όρων απόλυσή του από τις φυλακές, ο Δημήτρης Κο...



Εν αναμονή της συζήτησης στο Δικαστικό Συμβούλιο της αίτησης που έχει καταθέσει για την υφ’ όρων απόλυσή του από τις φυλακές, ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) διαμαρτυρόμενος για τη συνεχιζόμενη κράτησή του στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού. 

Ο πολυϊσοβίτης της 17Ν, με την αίτησή του στο ΑΕΔ, προσπαθεί να βρει λύση στο θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, υποστηρίζοντας πως η άρνηση τόσο της Ποινικής όσο και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν επί της ουσίας απόφαση για το αίτημά του, συνιστά αρνησιδικία. Επικαλείται μάλιστα τις αντίθετες αποφάσεις που έχει στα χέρια του από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και μιλά για παραβίαση διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), καταλήγοντας ότι αρμόδια για να αποφανθούν σχετικά είναι τα ποινικά δικαστήρια.

Με τη συμπλήρωση πάντως 19 ετών εγκλεισμού στις φυλακές( στις 5 Σεπτεμβρίου) ο Δ. Κουφοντίνας έκανε χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος να κινήσει τις διαδικασίες και δυο μήνες πριν, κατέθεσε τη διοίκηση των φυλακών το αίτημα του για υφ’ όρων απόλυση, το οποίο θα συζητηθεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εντός του Σεπτεμβρίου

Οι δικαστές σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνουν εκτός από το νόμιμο της διαδικασίας, τη συμπεριφορά του κρατουμένου αλλά και το βάρος των αδικημάτων. Αξίζει να επισημανθεί ότι από τους 14 που καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή στη 17Ν, μόνο πέντε άτομα παραμένουν στη φυλακή και εκείνοι έχουν πλέον το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισης αφού έχουν συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας σε 11 φορές ισόβια και 25χρονια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.

Στις αρχές του χρόνου o Δ. Κουφοντίνας είχε πραγματοποιήσει απεργία πείνας με αφορμή την απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση