GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ την Παρασκευή! ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ τις κινητοποιήσεις τους οι ντελιβεράδες...

Με μαζική συμμετοχή και παλμό πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης κινητοποίηση των διανομέων στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν...


Με μαζική συμμετοχή και παλμό πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης κινητοποίηση των διανομέων στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας μόνιμη σταθερή εργασία και όχι «τρίμηνη ομηρία» ως ενοικιαζόμενοι.

Οι διανομείς συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Πεδίον του Άρεως και με μοτο-πορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Εκεί βρήκαν μπροστά τους ισχυρή δύναμη της αστυνομίας που τους απέτρεψε να πλησιάσουν. Μετά από συνεννοήσεις αντιπροσωπεία εργαζομένων πραγματοποίησε συνάντηση με κατώτατα στελέχη της εταιρείας ενώ η ιδιοκτησία και ανώτερα στελέχη απείχαν επιδεικτικά.

Οι διανομείς κατέθεσαν τα αιτήματά τους αναμένοντας απαντήσεις κάτι που δεν έγινε και μετά από εύλογο χρονικό διάστημα αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου.

ΕΦ.

Η σημερινή κινητοποίηση σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του κλάδου με πάνω από 1.000 μηχανές να κατεβαίνουν στους δρόμους.

Μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα ήταν: «Δεν θα αλλάξουμε επάγγελμα, θα αλλάξουμε το επάγγελμα», «Δεν είμαστε παιδιά, δεν είμαστε παπιά, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά», «Είμαστε καταιγίδα στο μάτι του κυκλώνα, από τον αγώνα δρόμου στο δρόμο του αγώνα».

Τα σωματεία απαιτούν εδώ και τώρα: Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου, με απευθείας πρόσληψη από την «efood», με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

Επίσης διεκδικούν: Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, ώστε να διασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων. Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.λπ., σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και σε εξωτερικούς χώρους. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (Μέσα Ατομικής Προστασίας, ένσημα Βαρέα – Ανθυγιεινά, εταιρικό κινητό και δίκυκλο). Χώρους με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζόμενων διανομέων.


Nομοθετική ρύθμιση φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Να υπερψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση που, όπως ανακοίνωσε, θα φέρει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η οποία «θα διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι, θα έχουν δηλαδή μισθωτή σχέση εργασίας και το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτή», προκαλεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ιδού η Ρόδος» με ανάρτηση του στο Facebook. 

Το ΚΚΕ επανακαταθέτει πρόταση νόμου για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των χιλιάδων διανομέων, οι οποίοι με τις σημερινές τους μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, έδωσαν μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση