GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο μητροπολίτης Θήρας και Αμοργού...

Αποδεκτή έκανε χθες  η Διαρκής Ιερά Σύνοδος την παραίτηση που υπέβαλε ο μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος μέσω νέας επιστολής...



Αποδεκτή έκανε χθες  η Διαρκής Ιερά Σύνοδος την παραίτηση που υπέβαλε ο μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος μέσω νέας επιστολής που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ενημέρωσε και παρουσίασε στα μέλη της ΔΙΣ την πρωτότυπη αίτηση παραιτήσεως του μητροπολίτη επικυρωθέντος του γνησίου της υπογραφής του από τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Αμοργού. Η ΔΙΣ έκανε αποδεκτή την παραίτησή του «εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες της για όσα ο πολιός Ιεράρχης προσέφερε υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού».

Εξάλλου, ευόδωση των εργασιών τους εν πνεύματι αγάπης και συνεργασίας ευχήθηκε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στα νέα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε  στην πρώτη συνεδρία της.

Αφού επικυρώθηκαν τα πρακτικά της εξουσιοδοτήσεως από της λήξεως της προηγουμένης Συνόδου έως σήμερα, συγκροτήθηκαν τα Συνοδικά Δικαστήρια, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας». Στη συνέχεια, διορίσθηκαν οι Συνοδικοί Σύνδεσμοι-Μέλη των Συνοδικών Επιτροπών, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ν. 590/1977, καθώς και τα Συνοδικά Μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια της Αποστολικής Διακονίας, της Εφορευτικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου και της Υποεπιτροπής «Διπτύχων». Επίσης, έγινε η συγκρότηση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Εκκλησίας (ΑΥΣΕ) και των λοιπών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση