GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙ ΟΜΩΣ! Ο Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ανατινάζει (αριστοτεχνικά) τη συμφωνία του Μητσοτάκη με τον Μακρόν...

Συγχαρητήρια και μάλιστα «θερμά» εκφράζει ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης  Ευάγγελος Βενιζέλος, στην Κυβέρνηση  γ...


Συγχαρητήρια και μάλιστα «θερμά» εκφράζει ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης  Ευάγγελος Βενιζέλος, στην Κυβέρνηση  για τη συμφωνία με τη Γαλλία και ειδικά για το άρθρο 2, τη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης.

Με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Βενιζέλος κάνει ωστόσο  (αριστοτεχνικά) και μια παρατήρηση η οποία ουσιαστικά ακυρώνει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για εξουδετέρωση της τουρκικής απειλής. Κι αυτό καθώς στη συμφωνία αναφέρεται ότι η ρήτρα θα ενεργοποιηθεί αν τα μέρη «διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «η υφαλοκρηπίδα, ακόμη και μετά την οριοθέτησή της και η ΑΟΖ ακόμη και μετά την ανακήρυξη και οριοθέτησή της δεν συνιστούν «επικράτεια» στην οποία ασκείται εθνική κυριαρχία, αλλά ζώνες στις οποίες ασκούνται ειδικά κυριαρχικά δικαιώματα». Και καταλήγει: «Δεν είμαι οπαδός του μαξιμαλισμού, αλλά ίσως υπάρχει περιθώριο για διευκρίνιση έστω με τη μορφή δήλωσης ή επιστολής».





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση