GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν οι ασφαλισμένοι! ΛΟΥΚΕΤΟ σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία...

Στη διαδικασία αναζήτησης ενός νέου ασφαλιστικού φορέα βρίσκονται 180.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι είχαν συνάψει ασφαλιστικό συμβόλαιο...



Στη διαδικασία αναζήτησης ενός νέου ασφαλιστικού φορέα βρίσκονται 180.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι είχαν συνάψει ασφαλιστικό συμβόλαιο με τη ρουμανικής καταγωγής εταιρεία City Insurance. 

Μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της City Insurance από την Αρχή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας της Ρουμανίας, οι 180.000 ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι εντός 30 ημερών να προχωρήσουν σε σύναψη ενός νέου συμβολαίου με νέα εταιρεία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το όχημά τους θα θεωρείται μετά το πέρας των 30 ημερών ανασφάλιστο.

Σε περίπτωση που στο διάστημα το οποίο μεσολαβεί από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ασφαλιστικού φορέα έως και τη σύναψη του νέου συμβολαίου προκληθεί κάποιο ατύχημα, την κάλυψη των ζημιών αναλαμβάνει το επικουρικό ταμείο ασφάλισης.

Ωστόσο, ότι η αποζημίωση δεν θα περιλαμβάνει πρόσθετες καλύψεις που ενδεχομένως προβλέπονταν στο αρχικό συμβόλαιο, όπως για παράδειγμα κάλυψη κλοπής ή θραύση κρυστάλλων, ενώ δεν ισχύουν φυσικά και οι καλύψεις τυχόν μεικτής ασφάλισης.

Σε ό,τι αφορά τώρα στα ασφάλιστρα τα οποία έχουν καταβληθεί στη City Insurance, ανεξάρτητα από την ημερομηνία ανανέωσης του συμβολαίου, τα χρήματα δεν επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη του οχήματος και φυσικά δεν «μεταβιβάζονται» στη νέα ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξει εκείνος για να ασφαλίσει εκ νέου το όχημά του.

Η εταιρεία τελούσε υπό προσωρινή διαχείριση αλλά πέρασε το χρονικό διάστημα στο οποίο η εποπτική αρχή είχε ορίσει για την κεφαλαιακή της ενίσχυση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρουμανικής Εποπτικής Αρχής (ASF), η ανάκληση της άδειας λειτουργίας κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε να υλοποιήσει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση