GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΠΑΧΑΛΟ από το υπ. Υγείας! Επιμένουν οι οδοντίατροι αντιδρώντας στις νέες οδηγίες

Αρρυθμίες εξακολουθεί να προκαλεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τον τρόπο επίσκεψης στα οδοντιατρεία. Την ανησυχία τους εκφράζουν...


Αρρυθμίες εξακολουθεί να προκαλεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τον τρόπο επίσκεψης στα οδοντιατρεία. Την ανησυχία τους εκφράζουν τα μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) ζητώντας να τροποποιηθεί η ΚΥΑ αίροντας την υποχρεωτικότητα διενέργειας rapid test σε εμβολιασμένους ασθενείς κατά την κρίση των οδοντιάτρων.

Χθες, το υπουργείο Υγείας με σχετικό σημείωμα, ανακάλεσε τα περί υποχρεωτικότητας όσον αφορά την απλή εξέταση στον οδοντίατρο όχι όμως και για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα.

Με το θέμα να έχει λάβει διαστάσεις και την πολιτεία να μην δείχνει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Δεβλιώτης αφού χαρακτήρισε το ΦΕΚ «κατάπτυστο» αποκάλυψε στο iatronet χθες ότι έχουν αποσταλεί οδηγίες προς όλους τους οδοντιατρικούς συλλόγους της χώρας να δέχονται τους εμβολιασμένους ασθενείς χωρίς κανένα τεστ.

Σήμερα επανήλθε και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αναμένουμε από τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε τροποποίηση της ΚΥΑ».

Να σημειώσουμε πως το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που μεταξύ άλλων ασχολήθηκε και με το θέμα που έχει προκύψει χωρίς όμως να υπάρξουν ακόμα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση