GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ! Με έναν καρδιολόγο και δύο αναισθησιολόγους έχει μείνει το Νοσοκομείο Άμφισσας...

Ένα βήμα πριν από τη λειτουργική κατάρρευση βρίσκεται το Νοσοκομείο Άμφισσας. Το τελειωτικό χτύπημα φαίνεται πως ήταν η απομάκρυνση των ανε...



Ένα βήμα πριν από τη λειτουργική κατάρρευση βρίσκεται το Νοσοκομείο Άμφισσας. Το τελειωτικό χτύπημα φαίνεται πως ήταν η απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών, καθώς εδώ και πολλά χρόνια το ίδρυμα είχε φτάσει στα όριά του εξαιτίας της υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτές. 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο έχει μείνει μόλις με έναν καρδιολόγο και δύο αναισθησιολόγους εν μέσω πανδημίας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην έχει τη δυνατότητα σωστής περίθαλψης των ασθενών. Οπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Γιαννάκος, μάλιστα, εκτός του γεγονότος ότι κινδυνεύουν έκτακτα περιστατικά, «ασθενείς πληρώνουν από την τσέπη τους ιδιώτες γιατρούς που έρχονται να τους δουν στο νοσοκομείο»! «Το νοσοκομείο έχει μείνει πλήρως ακάλυπτο και καθότι εφημερεύει δεν μπορεί να γίνει διασωλήνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, δίνοντας και δυο συγκεκριμένα παραδείγματα.

* Νεόνυμφοι από την Ισπανία έκαναν ταξίδι του μέλιτος στη περιοχή. Εσπασε το πόδι του ο άνδρας και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Για να χειρουργηθεί χρειαζόταν καρδιολογική εξέταση. Δεν υπήρχε στο νοσοκομείο. Φώναξαν ιδιώτη που πλήρωσε ο ασθενής.

* Διακομίστηκαν τρεις ασθενείς, έκτακτα περιστατικά, με έμφραγμα. Δεν υπήρχε καρδιολόγος στο νοσοκομείο. Φώναξαν ιδιώτη. Επικίνδυνο λόγω καθυστέρησης. Τον ιδιώτη πλήρωσαν οι ασθενείς.

Τέλος, ο κ. Γιαννάκος κατέγραψε την περίπτωση μιας 45χρονης ασθενούς που μεταφέρθηκε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου με επιληπτικές κρίσεις, και σχολίασε: «Η ατυχία προσωποποιημένη πάνω της, καθώς δεν υπήρχε αναισθησιολόγος λόγω αναστολών, δεν υπήρχε καρδιολόγος λόγω αναστολών, δεν υπήρχε παθολόγος επειδή υπηρετούν μόνο δύο, δεν υπήρχε ακτινολόγος επειδή υπηρετούν μόνο δύο και, τελικά, η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο στο Ρίο! Αυτό δεν είναι επιχειρησιακό σχέδιο λειτουργίας των νοσοκομείων, αλλά πλήρης αποδιοργάνωση».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση