GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ η ζωή του Αγίου Παϊσίου ως τηλεοπτική σειρά...

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου γίνεται τηλεοπτική σειρά η οποία πιθανότατα θα προβληθεί στο Cosmote TV και θα αποτελείται από δύο κύκλους. Μια μεγ...



Η ζωή του Αγίου Παϊσίου γίνεται τηλεοπτική σειρά η οποία πιθανότατα θα προβληθεί στο Cosmote TV και θα αποτελείται από δύο κύκλους. Μια μεγάλη παραγωγή για τον Αγιορείτη Μοναχό, που ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας το 2015.

Η τηλεοπτική σειρά του Αγίου Παϊσίου είναι Ελληνοκυπριακής παραγωγής. 

Άγιος Παΐσιος
Ο Άγιος Παΐσιος, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου του 1924. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1924 η οικογένεια Εζνεπίδη, μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο στον Πειραιά. Στη συνέχεια πήγε στη Κέρκυρα, όπου και τακτοποιήθηκε προσωρινά στο Κάστρο. Στην Κέρκυρα η οικογένειά του έμεινε ενάμιση χρόνο.

Έπειτα μεταφέρθηκαν στην Ήπειρο, συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα και κατέληξαν στη Κόνιτσα. Ο μικρός Αρσένιος έζησε τα περισσότερα χρόνια του βίου του στην Κόνιτσα. Εκεί τελείωσε το δημοτικό σχολείο και πήρε το απολυτήριο του με βαθμό οκτώ και διαγωγή «εξαίρετη».

Ο Άγιος Παϊσιος αρχικά μόνασε στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου (δείτε το video στο τέλος του άρθρου). Η Μονή βρίσκεται σε μια από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες της χώρας μας, στη χαράδρα του Αώου. Ανάμεσα στις απότομες πλαγιές της Τύμφης (υψ. 2497 μ.) και της Τραπεζίτσας (υψ. 2024 μ.).

Παραγωγή – Γυρίσματα
Πρόκειται για μια παραγωγή μεγάλης εταιρείας του κλάδου και τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες της περιοχής. Αξιοποιώντας και προβάλλοντας την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τόπου. Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα ξεκίνησαν ήδη στη Κόνιτσα και θα συνεχισθούν στην Αθήνα και στα Ιωάννινα, ενώ θα διαρκέσουν όλο τον Σεπτέμβριο.

Την σειρά σκηνοθετεί ο Στάμος Τσάμης (Βασιλιάδες, Μπρούσκο, Τατουάζ), ενώ σ’ αυτή θα πρωταγωνιστούν Έλληνες και Κύπριοι ηθοποιοί. Όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Σμαράγδα Σμυρναίου, η Χριστίνα Παυλίδου, ο Δημήτρης Δρόσος και ο Δημήτρης Σμυρναίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Κόνιτσας, από την πρώτη επαφή που είχε με την ομάδα παραγωγής της ταινίας, πριν μερικούς μήνες, αγκάλιασε το όλο εγχείρημα. Παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για την επιτυχία της παραγωγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση