GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΤΟΣ ...ΓΡΑΜΜΗΣ ο (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) Σ. Παπαδόπουλος! «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πάμε σε πρόωρες εκλογές...»

«Δεν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας θεριεύει, μετά και το επισφαλές άνοιγμα των σχολείων, της υπερμε...


«Δεν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας θεριεύει, μετά και το επισφαλές άνοιγμα των σχολείων, της υπερμεταδοτικότητας της Δ μετάλλαξης, της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων».   

Αυτή τη θέση εξέφρασε  στην εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο» ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ  Σάκης Παπαδόπουλος. 

Αν και τάχθηκε κατά του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών, δήλωσε υπέρμαχος μίας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας, η οποία θα προκύψει μέσω της συνεργασίας προοδευτικών κομμάτων, με πρώτο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο το ΚΙΝΑΛ, το οποίο όπως είπε ο βουλευτής πολλές φορές στη Βουλή και σε σημαντικά νομοθετήματα είχε παρεμφερείς θέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά ανέφερε το θέμα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια, της προστασίας της πρώτης κατοικίας, της στήριξης ενός ολοκληρωμένου και ποιοτικού ΕΣΥ.

«Σε περίπτωση – είπε χαρακτηριστικά – που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να γίνει αυτό, δεν θα σχηματίσουμε μονοκομματική κυβέρνηση». Επέκρινε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο αναγνώρισε την αποκλειστική πρωτοβουλία κινήσεων σε ό,τι αφορά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας ότι αγνόησε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και της πολιτικής προστασίας. Μίλησε δε για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, κατώτερο μισθό στα 800 ευρώ, προσλήψεις μαζικές και μόνιμες εκπαιδευτικών και λειτουργών του ΕΣΥ. Επιπλέον ζήτησε βελτίωση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, με στήριξη από την κυβέρνηση, επέκταση επιδόματος θέρμανσης, στήριξη αγροτικού εισοδήματος, επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος καθώς και κούρεμα χρεών που προέκυψαν στην περίοδο της πανδημίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση