GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελευθερία δεν είναι αυτή που επιτρέπουν...

Maria Denaxa Ελευθερία δεν είναι αυτή που επιτρέπουν Το υγειονομικό διαβατήριο ή το...

Maria Denaxa

Ελευθερία δεν είναι αυτή που επιτρέπουν
Το υγειονομικό διαβατήριο ή το... πιστοποιητικό εμβολιασμού ή covid pass, αποτελεί προιόν της τεχνολογικής εξέλιξης, το οποίο επιτρέπει σε έναν παλιό τρόπο καταστολής (καταστολή με αποκλεισμό μικρού αριθμού ατόμων), να αναβαθμιστεί σε τρόπο καταστολής της μάζας, που αφορά πλέον το σύνολο ενός πληθυσμού και τον δημόσιο χώρο στον οποίο κινείται, προκειμένου να τεθούν στο περιθώριο όσοι αμφισβητούν ή δεν υιοθετούν τις επιταγές του κράτους.
Εάν σήμερα οι επιταγές του κράτους είναι υποτίθεται μόνο υγειονομικού χαρακτήρα και επιβάλλονται με το πάσο, αύριο όταν αυτό το εργαλείο, παρόλο που κρίνεται αναποτελεσματικό, θα έχει γίνει συνήθεια, τότε είναι σίγουρο πως θα εφαρμοστεί και για άλλους ελέγχους που θα υπερβαίνουν κατά πολύ το υγειονομικό πλαίσιο.
Το υγειονομικό διαβατήριο ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή covid pass, το πάσο με λίγα λόγια, εφαρμόζεται με αμφισβητούμενη ορθότητα και συμβάλλει προς την κατεύθυνση μιας κοινωνικής ρύθμισης, η οποία βασίζεται στον εντοπισμό και τον αποκλεισμό οποιουδήποτε ατόμου θεωρείται αποκλίνων ή έχει μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται ως μη αποδεκτή από τις αρχές και τους θεσμούς ασφαλείας που από κοινού και με αδιαφανή τρόπο, καθορίζουν νέα πρότυπα συμπεριφοράς της κοινωνίας.
Μιας κοινωνίας η οποία βρίσκεται ήδη υπο στενή παρακολούθηση με υποκλοπές, φακέλωμα, επιτήρηση με drones και βιντεοκάμερες, συστήματα εντοπισμού θέσης, ανεπιθύμητα λογισμικά παρακολούθησης και τώρα με πιστοποιητικά και πάσα…

ΥΓ. To Mέλυδρον βρίσκεται στη Σύρο

1 σχόλιο

  1. Οπως επισης σε πολλα ταχυφαγειακαι μαλιστα γνωστη αλυσιδα.Το εστιατοριο του γνωστου σουπερ μαρκετ ομως;Δεν πειραζει,υπαρχουν και αλλα μαγαζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση