GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑ «ΚΑΥΤΑ» τηλεφωνήματα και το κρίσιμο SMS! ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για την (μη) υπουργοποίηση του Αποστολάκη...

Τηλεφωνική επικοινωνία και μάλιστα σε έντονο ύφος είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ευάγγγελο Αποστολάκη, με αφορμή την απόφαση του πρώην υπ...


Τηλεφωνική επικοινωνία και μάλιστα σε έντονο ύφος είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ευάγγγελο Αποστολάκη, με αφορμή την απόφαση του πρώην υπουργού Άμυνας να μην κάνει αποδεκτή την υπουργοποίησή του. 

Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε αντίστοιχη επικοινωνία και με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προτίθεται να αποδεχθεί τη θέση του υπουργού στην κυβέρνηση.

Νωρίτερα, με δήλωσή του ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε πίσω και δεν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση να αναλάβει το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Είναι η πρώτη φορά που νέος υπουργός ανακοινώνεται επίσημα και τελικά κάνει πίσω, φοβούμενος τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Μια εντελώς διαφορετική εκδοχή, από αυτή της κυβέρνησης, αναφορικά με την παρ’ ολίγον υπουργοποίησή του δίνει πάντως ο κ.  Αποστολάκης, μετά το «φιάσκο», το οποίο σημάδεψε τον ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει μια σοβαρή προϋπόθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την είσοδό του στην κυβέρνηση, όπως ο ίδιος υποστηρίζει: Αυτή ήταν να έχει εξασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συναίνεση του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γενηματά, προτού προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι εκείνος που θα τηλεφωνήσει τόσο στον κ. Τσίπρα, όσο και στην κ. Γεννηματά, προκειμένου να τους ενημερώσει για την απόφασή του.

«Δεν μπορούμε να πάμε σε έναν πόλεμο, χωρίς να είμαστε όλοι μαζί» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με του Open.

Το παρασκήνιο της συνεννόησης
Πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, τηλεφώνησε στον στενό συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για να του ανακοινώσει ότι ο κ. Αποστολάκης έχει αποδεχθεί την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να είναι υπουργός της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο ναύαρχος και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με τον Αλέξη Τσίπρα και του έχει γνωστοποιήσει τη βολιδοσκόπηση που δέχεται από τον κ. Νικοφοράκη, πρόσωπο που είναι κοντά στην οικογένεια Μητσοτάκη και τον είχε ενημερώσει για τις δύο προϋποθέσεις που έθεσε, μία για ανεξάρτητο υπουργείο και μία για συναίνεση των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Τσίπρας, από τη συνομιλία που είχε με τον κ. Αποστολάκη την περασμένη Δευτέρα, έμεινε με την εντύπωση πως η απάντησή του θα ήταν αρνητική, καθώς η συναίνεση που ζητούσε δεν δινόταν από την Κουμουνδούρου.

Το κρίσιμο SMS
Μάλιστα, σύμφωνα με το Open, ο κ. Αποστολάκης έστειλε το πρωί ένα κρίσιμο μήνυμα στον κ. Νικηφοράκη και τον κάλεσε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε ανακοινώσεις αν δεν είναι δεδομένη η εξασφάλιση της συναίνεσης από τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά.

Όταν ο κ. Αποστολάκης τηλεφώνησε στο Μέγαρο Μαξίμου να ρωτήσει τι ακριβώς έχει γίνει και να πει ότι αφού υπάρχει αυτή η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δεχθεί τη θέση, ακολούθησε μια θερμή συνομιλία με τον πρωθυπουργό, ο οποίος του είπε ότι «δεν είχε καταλάβει πως θέτει όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά θα βγάλει ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν».

Ο κ. Αποστολάκης υποστηρίζει ότι τον παγίδευσαν, ότι ψευδώς του είπαν ότι έχουν εξασφαλίσει τη συναίνεση και ότι έσπευσαν να ανακοινώσουν το όνομά του, προκειμένου να βρεθεί προ τετελεσμένων.

Η δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη:
"Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο στο οποίο συμφώνησε ο κ. Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε, σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη”. Αυτό δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης για να δικαιολογήσει την άρνησή του να αποδεχθεί την υπουργοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση