GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η (μαραθωνοδρόμος) Μαρία Πολύζου: «Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ με βίαζε από τα 11 μου!»

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Μην τα Παρατάς» που μόλι...


Μία συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Μην τα Παρατάς» που μόλις κυκλοφόρησε. 

Η δυνατή αυτή γυναίκα που έχει παλέψει και με τον καρκίνο δημοσιοποίησε τη σκοτεινή πλευρά της ζωής της στα παιδικά της χρόνια όταν – όπως ανέφερε – έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο τον πατέρα της.

Η Μαρία Πολύζου μίλησε στο MEGA για τα εφιαλτικά παιδικά χρόνια. «Μιλάμε για το 1982, 1983… Δεν νομίζω ότι ακουγόταν φωνή παιδιού τότε. Μόνο σφαλιάρα έπεφτε», δήλωσε  στην κάμερα του MEGA.



Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Για πρώτη φορά αποκαλύπτει τη φρίκη που βίωσε όταν στην παιδική της ηλικία ο ίδιος της ο πατέρας την κακοποιούσε.

«Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους… Είχε μαύρα μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Έπινα και, όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε», γράφει στο βιβλίο της.

«Να πείσω κάθε παιδί, κάθε κορίτσι, που πέρασε αυτό που πέρασα εγώ, να σηκώσει ένα τηλέφωνο και μιλήσει», πρόσθεσε η Μαρία Πολύζου.
Δεν τα παράτησε ποτέ

Η ίδια δεν τα παράτησε ποτέ. Έμπρακτα έδωσε το παράδειγμα και σωσίβιό της ήταν το τρέξιμο. «Πιστεύω ότι από τότε τρέχω να ξεφύγω», γράφει σε άλλα σημεία. Δεν έπαψε ποτέ να ονειρεύεται και τρέχοντας έκανε πραγματικότητα τα όνειρά της. «Όσο δύσκολα κι αν πέρασα στη ζωή μου, κατάφερα να κερδίσω ξανά τα όνειρά μου», δήλωσε.

 

«Τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια»
Το μήνυμά της είναι ηχηρό και προς την Πολιτεία για αυτά τα εγκλήματα. «Όποιος έχει κακοποιήσει, πιστεύω ότι το ισόβια πρέπει να είναι ισόβια».

Διατηρεί για πάνω από 20 χρόνια το πανελλήνιο Ρεκόρ του μαραθωνίου, το 2010 ήταν η πρώτη γυναίκα από την αρχαιότητα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο Άθλο, δηλαδή πήγε στη Σπάρτη και ήρθε διανύοντας 524 χλμ, και το 1996 έγραψε ιστορία ως η πρώτη Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος σε Ολυμπιακούς Αγώνες τερματίζοντας με ένα γαλανόλευκο σημαιάκι στην Ατλάντα όπου όμως για να βρεθεί έπρεπε να ξεπεράσει εμπόδια της ομοσπονδίας στίβου!

Νικήτρια βγήκε και στη μάχη με τον καρκίνο του μαστού που έδωσε το 2019. «Στον καρκίνο πήγαινα μόνο για νίκη. Στον καρκίνο πας μόνο για τερματισμό νίκης», είπε για το πως αντιμετώπισε τον σκληρό αγώνα του καρκίνου.

«Τίποτα δεν είναι αδύνατο» είναι το μότο της δρομικής ομάδας που προπονεί και η ίδια αποδεικνύει ότι είναι ακριβώς έτσι με την ιστορία της ζωής της.

«Όσους μαραθώνιους και δυσκολίες και να πέρασα, η μεγαλύτερή μου νίκη είναι να πω “ναι, είμαι ευτυχισμένη”», κατέληξε.

Η Μαρία Πολύζου είναι η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, η γυναίκα που έχει κάνει περήφανη την Ελλάδα αμέτρητες φορές. Πίσω από τις φαινομενικά ονειρικές της επιτυχίες κρυβόταν για χρόνια ένας εφιάλτης.

Ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά.
«Έτσι μου δόθηκε τελικά η ζωή. Όχι μόνο να διανύω τα 42.195 μέτρα, όχι μόνο να τερματίζω τον καρκίνο του μαστού που πέρασα, αλλά κυρίως όμως να καταφέρνω να βγαίνω νικήτρια από την μεγαλύτερη μάχη που έδωσα. Με την κακοποίηση», δήλωσε η Μαρία Πολύζου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση