GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ο 14χρονος Ρομά οδηγός: «Σηκώσαμε τα χέρια και οι αστυνομικοί μας πυροβόλησαν!»

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο 14χρονος Ρομά που επέβαινε στο αυτοκίνητο το οποίο καταδίωξαν στο Πέραμα οι αστυνομικοί πυροβολώντας με 36 σφαίρε...


Παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο 14χρονος Ρομά που επέβαινε στο αυτοκίνητο το οποίο καταδίωξαν στο Πέραμα οι αστυνομικοί πυροβολώντας με 36 σφαίρες και σκοτώνοντας τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη.

Ο 14χρονος εμφανίστηκε στα δικαστήρια Πειραιά μαζί με τη δικηγόρο του, όπου και δήλωσε ότι αυτός ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και ότι διέφυγε μετά την αιματηρή επίθεση των αστυνομικών.

Ο ανήλικος που αμέσως μετά τον καταιγισμό πυροβολισμών διέφυγε και ήταν καταζητούμενος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι οι αστυνομικοί πρώτα τους πυροβόλησαν και μετά εκείνος έκανε όπισθεν.

Ο 14χρονος είπε ότι φοβήθηκαν και γι’ αυτό δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και είπε ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να τους πυροβολούν ενώ είχαν σταματήσει και είχαν σηκώσει ψηλά τα χέρια και χωρίς εκείνος να έχει κάνει κίνηση με το αυτοκίνητο για να τους χτυπήσει.

Όπως είπε στη συνέχεια έκανε όπισθεν όταν είδε τους δυο φίλους του που ήταν μαζί στο αυτοκίνητο να έχουν χτυπηθεί από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Όπως πρόσθεσε ο 14χρονος, οι αστυνομικοί είχαν πετάξει κάτω τις μηχανές στο δρόμο και δεν βρίσκονταν επάνω σε αυτές όταν αυτός προσπάθησε να φύγει…

Συγκεκριμένα είπε:
«Έκανα μανούβρα για να φύγω, εγώ οδηγούσα. Μόλις σταματήσαμε, βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Στο Αιγάλεω δεν σταματήσαμε γιατι φοβηθήκαμε ότι θα μας σκοτώσουν επειδή είχαμε κλέψει το αυτοκίνητο.

Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν. Μόλις πυροβολήσαν, (έκανα όπισθεν) για να φύγουμε. Δεν ήταν πάνω στις μηχανές οι αστυνομικοί. […] Δεν είχαμε όπλα, τίποτα.

Όταν βγήκα και έτρεχα να φύγω, με πυροβόλησαν πίσω μου, αλλά πήγαν στον τοίχο. Δύο μηχανές χτύπησα αλλά δεν είχαν αναβάτη, τις είχαν πετάξει κάτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση