GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με 19 ευρώ το κιλό παίρνεις φοβερά ψάρια από ψαράδες... στηρίζοντας τον ψαρά και όχι τη σαπίλα των πολυεθνικών

Λοβερδος Στελακατος Χρηστος Αυτό εδώ το ψάρι είναι Μαγιάτικο ιχθυοκαλλιέργειας. Είναι ένα ψάρι που...

Λοβερδος Στελακατος Χρηστος
Αυτό εδώ το ψάρι είναι Μαγιάτικο ιχθυοκαλλιέργειας.
Είναι ένα ψάρι που...  μπαίνει πλέον στην αγορά και σίγουρα θα πάνε να σας το πουλήσουν και για ελεύθερο κάποιοι απατεώνες.
Στη φώτο που βλέπετε η πινακίδα είναι ορθή σαν περιγραφή μιας και γράφει ότι είναι ιχθυοκαλλιέργειας μαζί με σωστή επιστημονική ονομασία ψαριού.
Τι προσέχουμε εδώ
-Η τιμή του για ψάρι ιχθυοτροφείου είναι στα 19 ευρώ το κιλό. Το ελεύθερο Μαγιάτικο στα ψαράδικα πάει 18 με 20 ευρώ το κιλό οπότε παίρνετε ένα ψάρι βιομηχανικό σε πολύ ακριβή τιμή που δεν αξίζει.
-Απευθείας από ψαρά σε καΐκι το ελεύθερο Μαγιάτικο θα το πάρετε από 10 ευρώ το κιλό μέχρι και 15 ευρώ το κιλό.(αγοράζει δικό μου άτομο από ψαρά μαγιάτικο ελεύθερο που το δουλεύει)
Και εδώ θέλουν 19 ευρώ το κιλό για Μαγιάτικο ιχθυοκαλλιέργειας. Κοροιδευόμαστε κύριοι.
-Πως είναι δυνατόν να πουλάνε τσιπούρα ιχθυοκαλλιέργειας στην πιάτσα των σούπερ μάρκετ με 6 ευρώ το κιλό και Μαγιάτικο ιχθυοκαλλιέργειας  στα 19 ευρώ το κιλό. Καλό το μαγιάτικο μα η τσιπούρα είναι πιο δυνατό ψάρι και πιο ακριβό στη πιάτσα.
-Πως είναι δυνατόν να πουλάνε στη πιάτσα των ψαράδικών  των σούπερ μάρκετ φαγγρί  ιχθυοκαλλιέργειας στα 13 και 15 ευρώ το κιλό που το φαγγρί είναι στα τοπ ψάρια και το Μαγιάτικο ιχθυοκαλλιέργειας που δεν είναι στα τοπ ψάρια στα 19 ευρώ το κιλό. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Το Μαγιάτικο ποιο ακριβό από το φαγγρί τι άλλο θα δούμε. Ξέρετε όλοι πιο φαγγρί είναι βέβαια.
Να γνωρίζετε οι έμποροι παίρνουν από τις δυο πολυεθνικές  που είναι κουμάντο στην Ελλάδα και τσακίζουν τη θάλασσα μας
Τα στραβά Μαγιάτικα ιχθυοκαλλιέργειας 7 με 9 ευρώ το κιλό και θα πάνε για φιλέτο.
Τα μη στραβά τα κανονικά σε όψη Μαγιάτικα ιχθυοκαλλιέργειας στα 11 ευρώ το κιλό και τα σούπερ με εμπόρους πάνε να πουλήσουν βιομηχανικό ψάρι 100% παραπάνω σε τιμή χωρίς να βραχούν από θάλασσα δίνοντας  στον κόσμο σάπιο ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας.
Με 19 ευρώ το κιλό παίρνεις φοβερά ψάρια από ψαράδες κόσμε ελεύθερα στηρίζοντας τον ψαρά και όχι τη σαπίλα των πολυεθνικών. Πάντα βέβαια ψάρια σε σωστά μεγέθη  αναπαραγωγής και την σωστή εποχή του καθενός. Ποτέ ψάρια την εποχή που γεννάνε.
Ο αλιευτικός νόμος μεγέθους αλιευμάτων πρέπει να αλλάξει άμεσα. Ούτε μαφιόζος δεν θα νομοθετούσε τέτοια επιτρεπτά μεγέθη ψαρέματος.
Αν πολεμήσουμε όποιον ρυπαίνει τη θάλασσα μας και το σύστημα που τους καλύπτει, μαζί με μια μορφή υπεραλίευσης  και οι ψαράδες αποκτήσουν σωστή παιδεία μαζί με εμάς που θα μας θρέψουν αυτός ο τόπος με τη θάλασσα που έχει δεν θα πεινάσει ποτέ και θα είναι γεμάτος θαλάσσια ζωή. Όμως αυτό για να γίνει πρέπει να γίνουμε ενεργοί πολίτες με παιδεία και πολιτοφύλακες του τόπου  σε βουνό και θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση