GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ 2021! Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω...

Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή θα γίνει κανονικά την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, οπότε και τα ρο...



Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή θα γίνει κανονικά την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, οπότε και τα ρολόγια θα γυρίσουν μια ώρα πίσω.

«Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.», αναφέρει σχετικά ανακοίνωση του υπουργείου.

Η απόφαση της ΕΕ
Το πράσινο φως ουσιαστικά έχει δοθεί οριστικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ωστόσο μένει να ξεκαθαρίσει πότε θα παρθεί και η τελική απόφαση. 

Η απόφαση προέβλεπε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021 για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα.

Πρόκειται για ψήφο που θα αποτελούσε τη βάση συνομιλιών με τις χώρες της ΕΕ για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, με τη συζήτηση για το θέμα να έχει παγώσει καθώς σύμφωνα με το Bloomberg η πανδημία του κορονοϊού ανέβαλε τις όποιες αποφάσεις.

Σύμφωνα δε με την ιρλανδική Journal, ο λόγος που η απόφαση έχει παγώσει είναι το γεγονός ότι υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στα κράτη μέλη για το ποια ώρα θα διατηρήσουν, τη θερινή ή τη χειμερινή.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση