GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΑΤΗ! 24ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά...

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στο «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» στο λιμάνι του Πειραιά, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους.  Ένας 45χρ...



Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στο «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» στο λιμάνι του Πειραιά, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους. 
Ένας 45χρονος εργάτης στο λιμάνι του Πειραιά έχασε τη ζωή του σήμερα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της COSCO να κηρύσσουν 24ωρη απεργία από τις 12:00 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ως τις 12:00 τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πρωί της Τρίτης 26 Οκτώβρη στην πύλη του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά, στην οποία θα συμμετέχουν και εργατικά Σωματεία του Πειραιά και άλλοι φορείς.

Από την ώρα του δυστυχήματος σταμάτησαν όλες οι εργασίες και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του ΣΕΜΠΟ, ενώ παράλληλα, με πλαίσιο διεκδικήσεων απαιτούν:
Να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους για τον τραγικό θάνατο.
Και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής, υπάρχουν υπεύθυνοι:
«Είναι η κυβέρνηση και η εργοδοσία που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, κόντρα βάρδια, χωρίς ξεκούραση, με χρονομέτρηση στη γερανογέφυρα. Στη θέση του Μήτσου, θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς, εδώ ερχόμαστε για να αποδοθούν ευθύνες και είναι η ώρα, συνάδελφοι, να πάρουμε όλα τα μέτρα για να μην θρηνήσουμε κανέναν. Ούτε χειριστή, ούτε οδηγό, ούτε εργάτη, ούτε τίποτα. Πόσες φορές έχουμε συζητήσει πάνω στα καράβια, στα διαλείμματα, ότι εδώ πέρα υπάρχει ένα δίχτυ, ένα αόρατο χέρι που προστατεύει τους ανθρώπους που δουλεύουν; […] Και τελικά σήμερα δεν θα γυρίσει ένας μας και αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε».
Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες, μόνιμη σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για να μπορεί να υπάρχει έτσι και οργάνωση της δουλειάς με χρονοδιάγραμμα κ.λπ.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.
«Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών», τονίζει το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας «τα συλλυπητήρια και την ανείπωτη θλίψη των ταξικών συνδικάτων στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στο γκέτο της COSCO».
Επίσης, απαιτεί να αποδοθούν ευθύνες για το νέο εργοδοτικό έγκλημα και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση