GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βορίδης: «Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη...»

Κανονικά θα διεξαχθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Μιλώντας στην Ε...


Κανονικά θα διεξαχθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι οι εορτασμοί της ημέρας του Αγίου Δημητρίου (26 Οκτωβρίου) και της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά, με τήρηση των μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση μάσκας. Ανέφερε, δε, ότι σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το ζήτημα.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων, με τήρηση μέτρων. «Δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε» τόνισε.

Διευκρίνισε, δε, ότι η παρέλαση δεν θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους. Όπως τόνισε, δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις και δεν υπάρχει καμία σκέψη για παρελάσεις μόνο για εμβολιασμένους.

Ο κ. Βορίδης είπε ότι η γενική εικόνα στο σύστημα υγείας είναι εικόνα ισορροπίας, ωστόσο όπως ανέφερε, καταγράφεται μια πίεση στη βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έδειξε πως η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση να γίνουν κανονικά οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 του μηνός, και για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα τα παρακολουθούμε. Οφείλω, όμως, να σας πω ότι και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε μεγάλες γιορτές και θρησκευτικές λειτουργίες, οι οποίες έγιναν με ένα πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας πως φέτος «δεν είναι το ίδιο με πέρυσι εξαιτίας του εμβολιασμού. Και δεν πρέπει αυτό να το ξεχνάμε ούτε στιγμή».


Κατέληξε δε, σημειώνοντας πως «έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων λειτουργίας διαφόρων δραστηριοτήτων που καλύπτει και ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως βούληση της κυβέρνησης είναι να γίνουν και οι παρελάσεις και η λιτανεία του Αγίου Δημητρίου με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση