GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου η συζήτηση για την εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ...

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις ...



Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll, όπως αποφασίστηκε σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Η ΝΔ δεν άνοιξε τα χαρτιά της
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ δεν άνοιξε τα χαρτιά της στο αν θα καταθέσει δική της πρόταση ή πως θα ζητήσει τη διεύρυνση της έρευνας της εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να συμπεριληφθεί η κρατική χρηματοδότηση στα ΜΜΕ και η ενδεχόμενη χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των δημοσκοπήσεων και για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019).

Η συζήτηση σήμερα στην διάσκεψη των προέδρων, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν εκτεταμένη καθώς ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης στην Ολομέλεια και μόνο επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που κάλυψε την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση της μεθεπόμενης Τετάρτης στη Βουλή θα αφορά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής το οποίο στηρίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ
Ωστόσο μένει να φανεί τι ακριβώς θα γίνει και με το ΚΙΝΑΛ με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εσωκομματική προεκλογική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ είχε ταχθεί υπέρ επί της αρχής αλλά είχε παραπέμψει τις οριστικές αποφάσεις στη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η σύσταση της εξεταστικής απαιτεί 120 ψήφους, άρα θα μπορούσε να συσταθεί και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας που διαθέτει 157 βουλευτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση