GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 4,3 Ρίχτερ στην Κρήτη...

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, στην Κρήτη, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτ...


Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, στην Κρήτη, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του νέου σεισμού εντοπίζεται 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου.
Το εστιακό βάθος της δόνησης, η οποία σημειώθηκε στη 1.11 μ.μ., εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.

Μπαράζ δονήσεων χθες Πέμπτη
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, ήταν ιδιαίτερα έντονη η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι, τρεις εβδομάδες μετά την καταστροφική δόνηση των 6 Ρίχτερ.

Στις 12:38, χθες Πέμπτη, σημειώθηκε δόνηση 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο επτά χιλιόμετρα νότια του Αρκαλοχωρίου. Ο σεισμός λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους -5 χιλιόμετρα-, έγινε έντονα αισθητός σε όλη την Ανατολική Κρήτη. Είχε προηγηθεί η δόνηση, ίδιου μεγέθους, στις 11:12, ενώ ακολούθησε σεισμικό μπαράζ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 11:27 καταγράφηκε δόνηση 3,1 Ρίχτερ, στις 11:32 δόνηση 2,7, ενώ στις 11:47 σημειώθηκε σεισμός 3,4 Ρίχτερ, στις 11:48 νέα δόνηση 3,7 Ρίχτερ, στις 12:14 δόνηση 3,1 Ρίχτερ και στις 17:14 σεισμός 4 Ρίχτερ.

Σε αρκετά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, χθες Πέμπτη, οι μαθητές έμειναν στις αυλές, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις σχολείων που ζητήθηκε από τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους καθώς διακόπηκαν τα μαθήματα.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης απηύθυνε εκ νέου έκκληση να αποφεύγουν οι κάτοικοι περιοχές και οικίες που έχουν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση