GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ λωρίδες κυκλοφορίας 5G στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους...

Το χρυσωμένο χαπάκι της 5G που κάνει λόγω για ανάπτυξη, ταχύτητα, κι εξοικονόμηση ενέργειας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή σ...

Το χρυσωμένο χαπάκι της 5G που κάνει λόγω για ανάπτυξη, ταχύτητα, κι εξοικονόμηση ενέργειας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή σχεδίου να μειωθούν θέσεις εργασίας προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και να μπορεί ο έλεγχος και η παρακολούθηση πολιτών να γίνεται πιο εύκολα. Επίσης, τελευταίος λόγος στη λίστα αλλά πρώτος στην ουσία, να διευκολυνθούν οι όποιες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το 2ο τρίμηνο του 2023 θα πρέπει να έχει γίνει η ανάθεση της/των σύμβασης/-εων μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφορών για το έργο «Διάδρομοι 5G». Η ανάθεση θα γίνει από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το έργο «Διάδρομοι 5G» περιλαμβάνεται στα ορόσημα για την 4η δόση της μη επιστρεπτέας στήριξης, στα οποία πρέπει να έχει ανταποκριθεί η ελληνική πλευρά μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Δηλαδή, μας το επιβάλλουν προκειμένου να πάρουμε τα χρήματα. Εδώ θα πρέπει να αναρωτηθεί ο αναγνώστης: Αφού είναι κάτι για το δικό του το καλό, γιατί το επιβάλλουν; Φυσικά η κυβέρνηση μας το έχει δεχτεί μετά χαράς, λες και είναι από τις πρώτες ανάγκες της χώρας, που ψωμί-τυρί δεν θα έχει σε λίγο, ή θα είναι πανάκριβο για τους πολλούς, αλλά θα έχει λωρίδες κυκλοφορίας 5G στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους!

Η επένδυση με την επωνυμία «Διάδρομοι 5G» περιλαμβάνει την ανάπτυξη υποδομής δικτύου 5G κατά μήκος των μεγάλων ελληνικών αυτοκινητοδρόμων που αποτελούν μέρος των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για συνδεδεμένη και αυτόνομη κινητικότητα. Δηλαδή, σιγά σιγά οι φορτηγατζήδες που όλοι αγαπήσαμε, θα πρέπει να ψάχνουν για άλλη εργασία. Προς το παρόν θα “επιβλέπουν”, προς το μέλλον θα βγουν από το παράθυρο του φορτηγού τους, ανεπιστρεπτί!

Το έργο αυτό που αλλάζει τα δεδομένα αναμένεται να ξεκινήσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο καινοτομίας που αφορά κατά κύριο λόγο τις οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες (και τις στρατιωτικές, βεβαίως βεβαίως) και είναι μια επένδυση 130 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία υποδομής wireless network 5G σε έξι ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους που θα καλύπτουν συνολικά 2.011 χιλιόμετρα. Και φυσικά η επένδυση αυτή θα φέρει και μια σειρά άλλων επενδύσεων που θα αφορούν κατά κύριο λόγο προϊόντα και υπηρεσίες από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τους τελικούς χρήστες, δηλαδή για εκείνους που διαθέτουν στόλους οχημάτων.

Πρώτα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι
Οι επενδύσεις αυτές υπόσχονται να δώσουν νέα ώθηση στο να κερδηθεί το στοίχημα της συνδεδεμένης και αυτόνομης κινητικότητας καθώς στα χρόνια που έρχονται, μια ομάδα από νταλίκες, από εκείνες που μεταφέρουν containers, θα μπορεί σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο κόστος να φθάνει μέσω της βασικής εθνικής οδικής αρτηρίας στα σύνορα με τη βοήθεια ενός δικτύου 5G. Πως θα έχει λιγότερο κόστος λόγω 5G; Προφανώς εξοικονομώντας από εργατικό δυναμικό, κυρίως.

Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό έως τώρα, το project θα αναπτυχθεί κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι της Εγνατίας Οδού και ενδεχομένως της Ιόνιας Οδού, όπου οι 5G υποδομές θα επιτρέπουν σε οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων να κινούνται αυτόνομα –προς το παρόν σε ένα status ημιαυτόνομης οδήγησης – και με απόλυτη ασφάλεια τόσο για τα ίδια όσο και για τους υπόλοιπους οδηγούς.

Σήμερα στους δρόμους αρκετών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί κανείς να συναντήσει μικρές ομάδες οχημάτων – συνήθως τετράδες – που κινούνται χάρις σε εφαρμογές που στηρίζονται στην ύπαρξη και λειτουργία δικτύων 5G στις βασικές οδικές αρτηρίες. Οι ημιαυτόνομες συνοδείες αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που βιώνουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στις μεταφορές.

Κι αυτό, γιατί ενώ όλα τα οχήματα έχουν άτομο στην καμπίνα τους, μόνο ο οδηγός στην καμπίνα του προπορευόμενου οχήματος είναι ενεργός. Όλοι οι άλλοι κινούνται στον αυτόματο. Σε λίγο θα κοιμούνται και σπίτι τους στον αυτόματο.

Το καροτάκι: Στην πλήρη ανάπτυξή του, το έργο των «5G διαδρόμων» στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους θα εξασφαλίζει ταχεία και ασφαλή διακίνηση εμπορευμάτων με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου, γεγονός με προφανή περιβαλλοντικά οφέλη – Ε ναι, θα καίνε και λιγότερο καύσιμο λόγω του ότι θα έχει λιγότερους οδηγούς ή κάποιοι θα πεθάνουν της πείνας, οπότε δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον με την παρουσία τους;

Και φυσικά οι ελληνικές εταιρείες μεταφορών, θα πρέπει να βάλλουν βαθιά το χεράκι στην τσέπη για να πάρουν τα νέα αυτόνομα οχήματα!

Και ξαναρωτάω: Με τόσες ελλείψεις που έχει η χώρα, είναι αυτοί οι διάδρομοι στην προτεραιότητα μας; Ρωτήστε την ακατονόμαστα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που μας έφερε το πακέτο στήριξης και τον πρωθυπουργό που το παρέλαβε με το γνωστό χαζοχαρούμενο χαμόγελό του!
https://igata.gr/2021/10/24/%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bb%cf%89%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82-5g-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b5/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση