GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΜΦΥΛΙΟΣ! ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ στη συνεδρίαση του ΚΙΝ.ΑΛ. για την εκλογή ηγεσίας...

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, εν μέσω εντάσεων και διαφωνιών για την τ...


Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, εν μέσω εντάσεων και διαφωνιών για την τελική πρόταση που διατύπωσε και εγκρίθηκε με άνετη πλειοψηφία, σχετικά με την εκλογή ηγεσίας στο κόμμα. 

Στα χέρια μάλιστα πιάστηκαν λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες του οργάνου, καθώς δεν είχε ξεκαθαρίσει η διαδικασία που θα ακολουθήσουν τα μέλη για τη «νομιμοποίηση« των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία.

«Αγκάθι» ήταν το αν οι απαιτούμενες 5.000 υπογραφές μελών ή φίλων, που προβλέπει το καταστατικό, θα ανταποκρίνονται στην πρόβλεψη αυτή ή θα μπορούσαν να μην προέρχονται από μέλη ή φίλους.

Ο Χάρης Καστανίδης πρότεινε να ληφθεί πολιτική απόφαση της Κ.Ε ώστε όλα να θεωρηθούν καταστατικά σωστά ή όσοι δεν θα είναι μέλη ή φίλοι να θεωρηθούν ότι πράγματι είναι. Η πρότασή του θεωρήθηκε αντικαταστατική από τον προεδρεύοντα, Γιάννη Κουτσούκο που δεν την έθεσε σε ψηφοφορία, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τη πλευρά των υποστηρικτών του Ανδρέα Λοβέρδου.

Αντιθέτως, μπήκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η τροποποιημένη πρόταση της αρμόδιας επιτροπή τήρησης του καταστατικού ΕΔΕΚΑΠ στην οποία συμπεριελήφθησαν οι ενστάσεις που διατύπωσαν μέλη που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη. Αφορούσαν τη συμπλήρωση της σύνθεσης της Επιτροπής, λόγω του ότι έχει αποβιώσει ένα μέλος της, με στέλεχος προσκείμενο στον κ. Ανδρουλάκη, επίσης να μην πληρώνουν εκ νέου στον Β’ γύρο όσοι ψηφίσουν, πέραν των τριών ευρώ για το Α’ γύρο, καθώς και να μην συμμετέχει στην Εφορευτική Επιτροπή ο αναπληρωτής γραμματέας της νομαρχιακής Επιτροπής σε κάθε περιοχή, τις οποίες ενστάσεις αποδέχθηκε η πλευρά της Φώφης Γεννηματά.

Παρ' ολ' αυτά, η πλευρά Ανδρουλάκη απείχε από την ψηφοφορία με αποτέλεσμα οι υποστηρικτές του Ανδρέα Λοβέρδου και του Χάρη Καστανίδη να είναι μειοψηφία. Είχαν προηγηθεί παρασκηνιακές ζυμώσεις καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης που απέβησαν άκαρπες.

Με υποβολείς τους Χρήστο Πρωτόπαπα και Μανώλη Όθωνα, οι οποίοι με νοήματα τον ενθάρρυναν να το λήξει, ο Γ. Κουτσούκος, «σήκωσε την καρτέλα του» και ζήτησε να γίνει ψηφοφορία μόνο για την «επικύρωση» της εισήγησης της ΕΔΕΚΑΠ (ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ), η οποία «ελέγχεται» από το επιτελείο της Φ. Γεννηματά.

Ξαφνικά η αίθουσα σείστηκε από τις οργισμένες διαμαρτυρίες, μελών της Κ.Ε που δεν πρόσκεινται στη Φ. Γεννηματά, ενώ και κάποιοι «μετριοπαθείς» υποστηρικτές της έδειχναν να μη «συμμερίζονται» την πρόκληση μιας τέτοιας «αχρείαστης» έντασης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, την ώρα που ο Γ. Κουτσούκος «έσπευσε» να κλείσει άρον- άρον την διαδικασία ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Κωσταντόπουλος, που στηρίζει την υποψηφιότητα του Α. Λοβέρδου, σηκώθηκε πάνω και τον κάλεσε να δώσει διευκρινίσεις για «το τι ακριβώς ψηφίζουμε». Ο Γ. Κουτσούκος  δεν μπήκε στην διαδικασία να του απαντήσει και τότε ξεκίνησε ο καυγάς.

Μετά τον Δ. Κωσταντόπουλο τη σκυτάλη της διαμαρτυρίας πήρε η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία άρχισε να φωνάζει: «Διαβάστε μας τι ακριβώς θα ψηφίσουμε». Ο Γ. Κουτσούκος, ατάραχος συνέχιζε να καλεί τα μέλη του οργάνου να σηκώσουν τις κάρτες τους, για το ένα εγκρίνουν «μόνο την εισήγηση» της ΕΔΕΚΑΠ.

Τότε σηκώνεται από τη θέση του ο Δ. Κωσταντόπουλος και  πηγαίνει μπροστά στο προεδρείο, έτοιμος να τραβήξει το μικρόφωνο του Γ. Κουτσούκου, ο οποίος συνεχίζει  να μην του δίνει σημασία. Ο Δ. Κωσταντόπουλος σε απόσταση πλέον αναπνοής, τραβάει το τραπεζομάντηλο από το πάνελ του προεδρείου και του φωνάζει»: «Αυτό που κάνεις είναι απαράδεκτο. Διάβασε μας τι ψηφίζουμε. Ντροπή σου».

Εκείνη τη στιγμή και ενώ από πίσω έχουν ξεσηκωθεί όλα τα μέλη της Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ που υποστηρίζουν τις υποψηφιότητες των αντιπάλων της Φ. Γεννηματά, δηλαδή τον Α. Λοβέρδο το Ν. Ανδρουλάκη και το Χ. Καστανίδη, ορμάει προς τον Δ. Κωσταντόπουλο ο Σωτήρης Μάνεσης, στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά και υπεύθυνος του τομέα κινητοποιήσεων της Χαριλάου Τρικούπη. «Κάτσε κάτω ρε» ακούστηκε να φωνάζει στον εκλεγμένο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ ο «συγκεντρωσιάρχης» της Φώφης Γεννηματά και με τα χέρια του προσπαθεί να τον διώξει απο το προεδρείο. Οι δυο άνδρες ήρθαν στα χέρια και μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Μανώλης Χριστοδουλάκης μαζί με τον στενό του συνεργάτη, Γιώργο Τσούμα. Τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δ. Κωσταντόπουλο σηκώθηκε να τον «τραβήξει» πίσω γνωστός βουλευτής για να μην πέσει ξύλο.

Εν τω μεταξύ ο Γ. Κουτσούκος συνέχιζε να υπερασπίζεται τη διεξαγωγή μιας «αμφιλεγόμενης» ψηφοφορίας με αποτέλεσμα στο τέλος να ανοίξει και άλλο μικρόφωνο στο προεδρείο, αυτό του μέλους Στέφανου Μιχαλάκου, ο οποίος τον διακόπτει και του λέει: «Διαφωνούμε κ. Κουτσούκο. Είστε πρόεδρος του Προεδρείου, αλλά όχι το προεδρείο».

Ο Γ. Κουτσούκος, εν μέσω αποδοκιμασιών εντάσεων και οχλαχωγίας κλείνει τις διαδικασίες, θεωρώντας πως έγινε δεκτή η εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ και την ίδια στιγμή ξαναπαίρνει τον λόγο ο Σ. Μιχαλάκος και προσπαθεί να αποκαταστήσει την τάξη της ψηφοφορίας, λέγοντας: «Παιδιά όσοι δεν συμφωνείτε να πάτε έξω να υπογράψετε ένα χαρτί».

Ολα τα προαναφέρθεντα ήταν η τελευταία πράξη ενός εσωτερικού δράματος με «εμφυλιοπολεμικό» τόνο, καθώς πριν πέσει η αυλαία της Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ, προηγήθηκε και μια ακόμη αντίστοιχη σκηνή με ένταση και διαξιφισμούς  από την αναφορά του γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου ότι οι ευρωβουλευτές δεν συνεισφέρουν στο ταμείο του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενοχλημένος μίλησε για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και εξήγησε τον τρόπο συνεισφοράς των ευρωβουλευτών καθώς διέπονται από διαφορετικό νομικό καθεστώς στο Ευρωκοινοβούλιο απ' ό,τι οι συνάδελφοί τους στην Ελληνική Βουλή.

«Δυστυχώς δεν συνάδουν με τη λογική της ενότητας και της προοπτικής για την παράταξη, οι σημερινές εξελίξεις στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής», σχολίασαν με non parer πηγές από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη, αργά το βράδυ.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «οι υποψήφιοι, είναι όλοι εκλεγμένοι από τον Ελληνικό λαό και ο όποιος αποκλεισμός, είναι αδιανόητος». Σχετικά με τον τρόπο που έγινε η ψηφοφορία, τονίζουν ότι «οι εντάσεις που προκλήθηκαν, δεν βοηθούν την κοινή μας προσπάθεια». Αφήνουν αιχμές για όσους «έχουν επιλέξει να μετατρέψουν τις εκλογές από πολιτικό γεγονός σε μια μάχη μηχανισμών, απαξιωμένη από την κοινωνία, δεν υπηρετούν την προοπτική μας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Καταλήγουν με την αναφορά ότι «ο κόσμος της παράταξης να είναι σίγουρος ότι υπάρχουν οι δυνάμεις που θα διασφαλίσουν τη διεξαγωγή ενός γόνιμου πολιτικού διαλόγου και μια ανοιχτή δημοκρατική εκλογική διαδικασία».

«Χρωστάς 58.000 ευρώ» φέρεται να είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην παρέμβαση του προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ τα σκάγια έπαιρναν με έμμεσο τρόπο και την Ε. Καιλή, επίσης ευρωβουλευτή του κόμματος, που στηρίζει τον Α. Λοβέρδο.

Η αναφορά αυτή του Βασίλη Κεγκέρογλου πυροδότησε αντιδράσεις. «Ντροπή σου, ειναι πρόστυχο και ανήθικο αυτό που κάνεις» ακουγόταν μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης, ενώ μέχρι και ο γενικός διευθυντής της Χαριλάου Τρικούπη Ν. Σαλαγιάννης μόλις τον άκουσε να κατηγορεί τους ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ πως δεν «είναι ταμειακά ενήμεροι και εντάξει» πετάχτηκε και του είπε: «Δεν είναι έτσι όπως τα λες».

Επίσης ο  πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου Λ. Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι απο τον ίδιο νομό που εκλέγεται ο Γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ του είπε: «Εσύ ως βουλευτής δεν έδινε ουτε ένα ευρώ στην οργάνωση μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση