GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Η Ελλάδα αποχαιρέτησε την Φώφη Γεννηματά...

Κοσμοπλημμύρα για το τελευταίο «αντίο» στη μαχήτρια Φώφη Γεννηματά. Συγκινημένη όλη η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά που έφυγε τόσο ξ...


Κοσμοπλημμύρα για το τελευταίο «αντίο» στη μαχήτρια Φώφη Γεννηματά.

Συγκινημένη όλη η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά που έφυγε τόσο ξαφνικά μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Από νωρίς το πρωί, κόσμος συνέρρεε στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου η σορός της 57χρονης πολιτικού έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Με απόφαση του πρωθυπουργού, εξάλλου, έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος σήμερα, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια.
Με ένα λουλούδι στο χέρι και με δάκρυα στα μάτια, απλοί πολίτες, ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ενώθηκαν στη συγκίνησή τους για τη Φώφη Γεννηματά, η οποία «πάλεψε» με αξιοπρέπεια με την επάρατη νόσο και έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (25/10).

Επικήδειο εκφώνησαν και τα τρία της παιδιά
Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, τα παιδιά της που τόσο αγωνιούσε ότι θα αφήσει μόνα τους πίσω: ο πρώην σύζυγός της, Αλέξανδρος Ντέκας, και η ενήλικη κόρη τους Αιμιλία, καθώς και ο δεύτερος σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, και τα παιδιά τους, ο 17χρονος Γιώργος και η 15χρονη Κατερίνα.
Μάλιστα, και τα τρία παιδιά της είπαν τα δικά τους λόγια για τη μητέρα τους.
Επικήδειο εκφώνησαν επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την ταφή


Ενταφιάστηκε η Φώφη Γεννηματά
Με ένα λουλούδι από το χέρι του πατέρα το οποίο και έριξαν πάνω στο φέρετρο, τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά, με δυσκολία αποχώρησαν δίπλα από τον τάφο.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, πλήθος πολιτικών, πέρασαν και άφησαν ένα λουλούδι. Την ώρα του ενταφιασμού στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.





«Εκκωφαντική» σιωπή στο Α' Νεκροταφείο

Τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά γύρω από το φέρετρο σκύβουν πάνω από τη μητέρα τους και τη χαιρετουν για τελευταία φορά.



Στο Α' Νεκροταφείο η σορός της Φώφης Γεννημάτα

Πλήθος εμφανώς συγκινημένο, χειροκροτεί καθώς η σορός της Φώφης Γεννηματά εισέρχεται στο Α' Νεκροταφείου υπό τους πένθιμους ήχους της μπάντας του Στρατού. «Αθάνατη» φώναζε ο κόσμος που έχει πλημμυρίσει την περιοχή. Σταμάτησε η πομπή, μπροστά από τη Βουλή, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με τη σορό του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας για το τελευταίο «αντίο»
Γεμάτη από κόσμο, που θέλει να πει το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά ήταν η πλατεία Συντάγματος. To αυτοκίνητο με τη σορό της Φώφης Γεννηματά συνοδεύει, πεζή, και η οικογένειά της, τα τρία της παιδιά και ο σύζυγός της.



Στο «πλάι της» μέχρι τέλους οι συνεργάτες της
Μέλη του ΚΙΝΑΛ ακουμπούν καθ' όλη τη διάρκεια της πομπής το όχημα που μεταφέρει το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά. Πίσω τους  ένα «ποτάμι» από κόσμο.  Με χειροκροτήματα βγήκε  από τη Μητρόπολη Αθηνών το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά.



«Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας»
«Έφυγες όρθια και με το κεφάλι ψηλά» τόνισε η κόρη της Αιμιλία στη συνέχεια. «Ήξερες πάντα όσα ξέρει μόνο μία μάνα. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή αλλά και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας».

«Μας έμαθες να αγωνιζόμαστε»
«Ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ... Μας έμαθες να αγωνιζόμαστε και να ζούμε την κάθε στιγμή» είπε η κόρη της Κατερίνα, έπειτα.
«Τις τελευταίες μέρες μου είχες πει πόσο πολύ μας αγαπάς, έλεγα από μέσα σου «μην φοβάσαι, θα τα καταφέρει» πρόσθεσε.
«Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, θα σ' αγαπάμε πολύ για πάντα» κατέληξε.

«Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει» είπε ο γιος της
«Όπως έλεγες "η οικογένεια για σένα ήταν όλη σου η ζωή και έτσι μας έδειξες". Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει» είπε ο γιος της Φώφης Γεννηματά, στον επικήδειο λόγο του.
Σε άλλο σημείο, ο 17χρονος Γιώργος είπε «η σχέση με τον πατέρα μας, μάς δίδαξε τι σημαίνει αγάπη και συντροφικότητα».



Live ο επικήδειος του 17χρονου γιου της


Χριστοδουλάκης: Χαμογελούσε πιο πλατιά από όλους μας
Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, πήρε τον λόγο και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η Φώφη Γεννηματά «μας έδινε κουράγιο και δύναμη στις δύσκολες μέρες και χαμογελούσε πιο πλατιά από όλους μας στις καλές.
«Είχες τη γενναιότητα να βάζεις πάντα μπροστά το καλό της πατρίδας μας και της πολιτικής οικογένειας» πρόσθεσε.
«Σήμερα όλη η Ελλάδα σε φωνάζει Φώφη (...) Χάραξες τη δική σου πορεία στην πολιτική ιστορία και έδειξες σε όλους τι θα πει πραγματικά αξιοπρέπεια» είπε έπειτα, μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοδουλάκης.
Μάλιστα, επισήμανε πως η Φώφη Γεννηματά δεν έχασε ποτέ καμία μάχη και δεν λύγισε ποτέ.
Στο τέλος, εμφανώς φορτισμένος και βουρκωμένος, είπε ότι «Πρόεδρε, η παράταξή μας σε αποχαιρετά. Ήταν τιμή μας, ήταν τιμή μου, καλό ταξίδι».

Τασούλας: Η Φώφη Γεννηματά ό,τι ήθελε να κάνει, θα το έκανε παρά τη σκληρή στροφή της μοίρας

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας κατά τον επικήδειο λόγο του, μίλησε για μια γυναίκα - «παράδειγμα». «Η Φώφη Γεννηματά ό,τι ήθελε να κάνει και να πετύχει, θα το έκανε παρά τη σκληρή στροφή της μοίρας για την οικογένειά της και αργότερα για την ίδια» είπε, μεταξύ άλλων.
Σε άλλο σημείο, ο κ. Τασούλας δήλωσε ότι «η Φώφη Γεννηματά επωμίστηκε άξια πολλούς ρόλους. Είχε ένα ευγενικό πείσμα σε αυτό που την καταδίωκε, το πείσμα αυτό την έκανε καλή σύζυγο, άξια μητέρα και σπουδαία πολιτικό».

Σακελλαροπούλου: Η Φώφη Γεννηματά ήταν πάντα κοντά σε όσους είχαν ανάγκη 

«Ήταν πάντα κοντά σε όσους είχαν ανάγκη και ιδιαίτερα στις γυναίκες» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τον επικήδειο λόγο της.
«Ως την τελευταία στιγμή παρέμεινε αξιόμαχη. Δεν έγινε εγωκεντρική. Δεν άφησε καμία ρωγμή από την οποία θα μπορούσε να εισχωρήσει ο οίκτος των άλλων» είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε άλλο σημείο.

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Βουβός πόνος και συγκίνηση κατά τη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας στον ναό της Μητρόπολης.
Εμφανώς συγκινημένοι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Διακρίνεται επίσης ο Κώστας Σημίτης, ο Νίκος Δένδιας και ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.




Κατά την είσοδο του φέρετρου της Φώφης Γεννηματά, επικράτησαν σπαρακτικές στιγμές με τον Ανδρέα Τσούνη να σπεύδει να το αγκαλιάσει.

Τσίπρας - Κουτσούμπας παρόντες στην Μητρόπολη
Λίγο νωρίτερα έφταναν στη Μητρόπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.



Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Κώστας Σημίτης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μαζί με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.



Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στην Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κρατούσε λευκό τριαντάφυλλο και ήταν εμφανώς συγκινημένη.


Με λευκό τριαντάφυλλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσήλθε στην Μητρόπολη Αθηνών, συνοδευομένος από την σύζυγό του Μαρέβα. Ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του, κρατούσε ένα λευκό τριαντάφυλλο.



Χειροκροτήματα για τον Γιώργο Παπανδρέου 
Ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από  το συγκεντρωμένο πλήθος, έξω από την Μητρόπολη, καθώς προσέρχεται για την εξόδιο ακολουθία. 



Θεοδωρικάκος: Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχει φύγει
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, προσερχόμενος στη Μητρόπολη, προχώρησε σε σύντομη δήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Φώφη έχει φύγει». 



Στη Μητρόπολη η Ντόρα Μπακογιάννη
Η Ντόρα Μπακογιάννη, έφτασε στην Μητρόπολη συνοδευόμενη από τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη που της κρατούσε το χέρι. Μπαίνοντας στο ναό, συλλυπήθηκε την οικογένεια και τους οικείους της Φώφης Γεννηματά, εμφανώς συγκινημένη.




Στην Μητρόπολη η σορός της Φώφης Γεννηματά

Το φέρετρο με την σορό της Φώφης Γεννηματά, καλυμμένο με τις σημαίες της Ελλάδας, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης, εντός του ναού για την εξόδιο ακολουθία και την εκφώνηση των επικηδείων. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και σε φωνές «Αθάνατη», πετώντας τριαντάφυλλα πάνω στο φέρετρο. Ο Ανδρέας Τσούνης, αγκάλιασε το φέρετρο με τη σορό της συζύγου του.
.





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση