GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! ΑΠΕΙΛΟΥΝ με κλείσιμο (πάλι) των νυχτερινών κέντρων...

Η  αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων φέρνει απειλές για  νέα μέτρα  τουλάχιστον για τις «κόκκινες» περιοχ...


Η  αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων φέρνει απειλές για  νέα μέτρα  τουλάχιστον για τις «κόκκινες» περιοχές. 

Η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη και όπως αποκάλυψε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, υπάρχει συζήτηση για νέα μέτρα, αφού δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποφάσεις για περιοχές που προκαλούν ανησυχία, όπως η Θεσσαλία, καθώς και η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής στον ΣΚΑΙ, σε ακραίες περιπτώσεις και αν φτάσει το ΕΣΥ στα όριά του σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, δεν αποκλείεται να επιβληθούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, πιθανόν στην εστίαση.

Μάλιστα, ο ίδιος θα πρότεινε τέτοιου είδους μέτρα να αρθούν μόνο όταν το επίπεδο εμβολιασμού στην εκάστοτε περιοχή ξεπεράσει ένα ικανοποιητικό ποσό.

Ο κ. Μαγιορκίνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε τέτοιες ακραίες συνθήκες να κλείσουν εντελώς τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης για ένα χρονικό διάστημα στις «κόκκινες» περιοχές.

Ο χάρτης με τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την Αττική, παρά τα 943 κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα, λέγοντας ότι έχει λιγότερες μολύνσεις σε σχέση με τον Αύγουστου, επισήμανε πως η Επιτροπή προβληματίζεται και για τα fake news για τον κοροναϊό και τα εμβόλια.

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προειδοποίησε ότι αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ο κορονοϊός δεν θα εκριζωθεί και «όλοι μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με αυτόν».

Τα μέτρα που εξετάζονται
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα νέα μέτρα στα οποία προσανατολίζεται η επιτροπή θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους πολίτες.
Δηλαδή περαιτέρω περιορισμοί τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ
Για παράδειγμα οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο. Αν υπάρχουν πλαϊνά, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,30 ύψος, ειδάλλως θεωρούνται κλειστοί χώροι.
Στο τραπέζι είναι επίσης και η πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους.
Επιπλέον, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για αυξημένο τέστινγκ. Δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test 3 φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.
Για τους πλήρως εμβολιασμένους δεν αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητά τους.

Όλα αυτά είναι ακόμα σενάρια και η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τις εισηγήσεις της Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει στην ολομέλειά της την Τετάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση