GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ! ΟΛΑ θάφτηκαν στις λάσπες στα καμένα της Βόρειας Εύβοιας...

Η κακοκαιρία «Αθηνά» σάρωσε την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, αφήνοντας πίσω της λάσπες, απόγνωση και θυμό, με εικόνες Βιβλικής καταστροφής. Μετ...


Η κακοκαιρία «Αθηνά» σάρωσε την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, αφήνοντας πίσω της λάσπες, απόγνωση και θυμό, με εικόνες Βιβλικής καταστροφής.

Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου, δυο μήνες ακριβώς αργότερα, η Βόρεια Εύβοια ήρθε αντιμέτωπη με την κακοκαιρία «Αθηνά», η οποία ενώ δεν έδωσε μεγάλα νούμερα βροχής, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, άφησε πίσω της λάσπες και φερτά υλικά καθώς το έδαφος μετά τις φωτιές δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τους υδάτινους όγκους. Οι κάτοικοι να τονίζουν χαρακτηριστικά «δεν καήκαμε το καλοκαίρι, κοντέψαμε να πνιγούμε το φθινόπωρο»...

Αγία Άννα, Κοτσικιά, Αχλάδι και Ψαροπούλι αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα καθώς το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί ενώ σπίτια και αυλές έχουν πλημμυρίσει από λάσπες...

Το ευτύχημα  είναι ότι δεν υπήρξε κίνδυνος ζωής, ωστόσο όλοι φοβούνται τι θα γίνει τις επόμενες ώρες καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται. Ηδη, μηχανήματα βρίσκονται και άλλα κινούνται προς τη Βόρεια Εύβοια για να ξεκινήσει η προσπάθεια αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ ήδη το κόστος των ζημιών είναι ανυπολόγιστο.

Δείτε τις εικόνες καταστροφής από τη Βόρεια Εύβοια:


O δρόμος από την Κοτσικια προς το Λουτρό έχει καταστραφεί. Μηχανήματα έργου από το πρωί προσπαθούν να καθαρίσουν το σημείο για να μπορέσουν να περάσουν τα οχήματα με τους κατοίκους που θέλουν να φτάσουν στην παραλία.

«Είμαστε ανοχύρωτοι. Δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα. Πρέπει να μας βοηθήσουν», ανέφερε κάτοικος της περιοχής. «Το καλοκαίρι καήκαμε. Τωρα θα πνιγούμε; Πρέπει να μας βοηθήσουν. Δεν κοιμηθήκαμε το βράδυ από τον φόβο μας. Έχουν κοπεί δρόμοι, έχουν γίνει κατολισθησεις έχουν πέσει δέντρα.», συνέχισε ο ιδιος κατοικος.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά σπίτια στο Λουτρό της Κοτσικιας έχουν πλημμυρίσει, με τους κατοίκους να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες.



Δήμαρχος Μαντουδίου: «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»
«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου μιλώντας στο Open.

«Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους»

«Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθεί να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ποτάμια που ήταν σχεδόν ρυάκια, έχουν γίνει σχεδόν 10 μέτρα», επισήμανε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση