GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ οι υπεύθυνοι! Κολαστήριο αλόγων στον Ασπρόπυργο...

Αλογα άρρωστα, τυφλά, κακοποιημένα, δεμένα με αλυσίδες και με τσιμεντοκολώνες. Εικόνες ντροπής περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχημα...



Αλογα άρρωστα, τυφλά, κακοποιημένα, δεμένα με αλυσίδες και με τσιμεντοκολώνες. Εικόνες ντροπής περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα σκελετωμένα άλογα στον Ασπρόπυργο. 

Σήμερα  Παρασκευή 29 Οκτωβρίου δικάζονται οι ιδιοκτήτες μονάδας εμπορίας ιπποειδών στον Ασπρόπυργο. Θα καθίσουν στο εδώλιο του Δ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την πρωτοφανή κακοποίηση των ζώων, έπειτα από μηνύσεις και καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων, που καλούν σε παράσταση στη δίκη.

Εικόνες φρίκης
Η μονάδα εμπορίας ιπποειδών που βρίσκεται στην περιοχή Ασπροπύργου- Ελευσίνας και, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, συστηματικά κακοποιεί τα άτυχα ζώα, τα οποία εμπορεύεται, χωρίς να τηρεί κανένα υγειονομικό κανόνα ή τις προϋποθέσεις ευζωίας των αλόγων η άλλων ζώων που έχει στην κατοχή με σκοπό το εμπόριο.

Οι φωτογραφίες που περιέρχονται στη δικογραφία μιλούν από μόνες τους. Αποτυπώνουν τη φρίκη, τη συστηματική κακοποίηση και τη χρόνια εγκατάλειψη προκαλώντας σοκ. Σκελετωμένα ιπποειδή σε έναν χώρο με μπάζα, βρώμικο, χωρίς νερό αφού η περιοχή δεν υδροδοτείται, ανάμεσα τους ένα νεκρό καμένο άλογο, δεμένα ζώα με αλυσίδες σε τσιμεντοκολώνες, μια αποθήκη χωρίς παράθυρα και μέσα δεμένα σε τοίχους διάφορα ιπποειδή. Ανάμεσα στα ζώα κι ένα κλουβί με μια γερακίνα σε άθλια κατάσταση και μέσα στο κλουβί νεκρά ζώα με τα οποία αποτέλεσαν τροφή για αυτή.

Είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν
Οι κατηγορούμενοι είναι οικογένεια που ασχολείται με το ζωεμπόριο και έχει και στο παρελθόν συλληφθεί για φορτίο με υποσιτισμένα άλογα με προορισμό την Ιταλία.

Η υπόθεση έχει αναβληθεί πολλές φορές, καθώς η σχετική δικογραφία, που σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis), προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση το 2016 από την αρμόδια εισαγγελέα για την προστασία των ζώων στην Εισαγγελία Αθηνών.

Η εθελόντρια, πρόεδρος της Ippothesis, Ρόζα Ρούσου παρέστη στην αυτοψία που διατάχθηκε τότε από την Εισαγγελία και αναμένεται να παραστεί στη δίκη, όπως και εθελοντές της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Η πρόεδρος της Ειρήνη Μολφέση, σημείωσε ότι «δυστυχώς με την έλλειψη μεταβατικών διατάξεων του νέου νόμου 4830/2021 και εφόσον δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα τα μητρώα φιλοζωικών σωματείων στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανόν να μας οδηγήσει σε αποκλεισμό από το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση