GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! Το Ευρωκοινοβούλιο μήνυσε την Κομισιόν...

Γιατί απέτυχε να επιβάλει κυρώσεις στην Πολωνία...   «Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργήσει με συνέπεια και να ανταποκριθεί σε ...


Γιατί απέτυχε να επιβάλει κυρώσεις στην Πολωνία...  

«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργήσει με συνέπεια και να ανταποκριθεί σε όσα δήλωσε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν κατά την τελευταία μας συζήτηση στην Ολομέλεια για αυτό το θέμα. Τα λόγια πρέπει να μετατραπούν σε πράξεις». Αυτή ήταν η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σασόλι, για την κατάθεση μήνυσης στην Κομισιόν!

Ο λόγος της μήνυσης είναι η αποτυχία της Κομισιόν να χρησιμοποιήσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό κυρώσεων για την Πολωνία, η οποία έχει υιοθετήσει πολιτικές που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαράδεκτες.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός κυρώσεων εισήχθη τέλος του 2020 και δίνει το δικαίωμα στην ΕΕ να μπλοκάρει τη χρηματοδότηση κρατών μελών που αδιαφορούν για το κράτος δικαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση