GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο ΣτΕ! ΔΗΜΟΙ (και κάτοικοι) της Εύβοιας ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις για τις ανεμογεννήτριες...

Oι Δήμοι Ερέτριας, Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου, όπως και 9 κάτοικοι της Εύβοιας, προσέφυγαν στο ΣτΕ  και ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις ...



Oι Δήμοι Ερέτριας, Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου, όπως και 9 κάτοικοι της Εύβοιας, προσέφυγαν στο ΣτΕ  και ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων και του υπουργού Ανάπτυξης, όπως και αποφάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας, του Δασαρχείου, κ.λπ., με τις οποίες χορηγήθηκαν άδειες λειτουργίας αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε διάφορες τοποθεσίες της Εύβοιας, στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου «Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4 Μ.W.».


Υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται διατάξεις τους Συντάγματος όσο και το Ενωσιακό και εθνικό περιβαλλοντικό δίκαιο που διέπουν την κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) για την πραγματοποίηση στρατηγικών επενδύσεων. Ακόμη, παραβιάζουν την Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά το κεφάλαιο εκείνο που αναφέρεται στην αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης που είναι «ο ακρογωνιαίος λίθος της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Ακόμη, αναφέρουν ότι παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή οδηγία 2001/42/ΕΚ που προβλέπει την εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς δεν έχει εκπονηθεί η αναγκαία μελέτη, ενώ θα δημιουργηθούν σοβαροί κίνδυνοι στην υγεία τους λόγω της άμεσης γειτνίασης με τις υπό κατασκευή ανεμογεννήτριες στη θέση Αγριαχλαδιά και υπογραμμίζουν ότι είναι «ψευδής και παραπλανητική η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» για το εν λόγω έργο και η άδεια που χορηγήθηκε, εκδόθηκε κατά πλάνη της διοίκησης, η οποία στηρίχθηκε σε ψευδή στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση