GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ: Αποφυλακίζεται ο (πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στην Νίκαια) Γιώργος Πατέλης...

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας ο Γιώργος Πατέλης, ο  «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.  Οι δικαστές έ...


Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας ο Γιώργος Πατέλης, ο  «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

 Οι δικαστές έκαναν δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη Νίκαιας, οποίος με βάση την  απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η πλευρά του κατηγορούμενου επικαλέστηκε ψυχολογικά θέματα του παιδιού του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις. Υπέρ της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γιώργου Πατέλη τάχθηκε και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος πρότεινε την αποφυλάκισή του, λέγοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».



Ποιος είναι ο Γιώργος Πατέλης
Το δικαστήριο είχε επιβάλει τον περασμένο Οκτώβριο στον Γιώργο Πατέλη ποινή 10 ετών και δύο μηνών. Είχε στενές σχέσεις με τους Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Κασιδιάρη, ενώ την «αρχηγία» του έχουν υμνήσει σχεδόν όλοι οι βουλευτές της ΧΑ. 

Τι γραμμή είχε ακολουθήσει στο δικαστήριο
Στο δικαστήριο ο Πατέλης, που κατείχε ηγετικό ρόλο στον πυρήνα της Νίκαιας, ακολούθησε μια συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή προκειμένου να αντικρούσει τις κατηγορίες για ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και παράνομη κατοχή πυρομαχικών. Ο Πατέλης είχε αρνηθεί όλα όσα ήρθαν αργότερα στην επιφάνεια από τα ηχητικά ντοκουμέντα. Συγκεκριμένα κινήθηκε στο πνεύμα ότι δεν ήξερα, δεν οργάνωσα τίποτα και πως ο Ρουπακιάς είναι ο μόνος υπεύθυνος για τη δολοφονία Φύσσα. Στην απολογία του ο Πατέλης είχε αρνηθεί τα όσα του αποδίδονταν λέγοντας υποκριτικά πως «δεν έβαλα κανέναν να κάνει φόνο. Πραγματικά λυπάμαι που κατέληξε αυτό το παιδί. Το καταδικάζω αυτό που έγινε. Με πέταξαν στη φυλακή σαν σκουπίδι. Όταν με πήρε ο Ρουπακιάς και μου είπε ότι μαχαίρωσε κάποιον του είπα κόψε το λαιμό σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση