GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητροπολίτης Ζάμπιας Ιωάννης... ενδέκατη επέτειος Αρχιεροσύνης...

Εκεί, στη μακρινή Αφρική, στις ιεραποστολές... κτυπάει η καρδιά του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας...

Εκεί, στη μακρινή Αφρική, στις ιεραποστολές...
κτυπάει η καρδιά του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας...

Βιογραφικό Σημείωμα του Μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζάμπιας, Ὑπέρτιμος καί Ἔξαρχος Μέσης Ἀφρικῆς κ. Ιωάννης (Τσαφταρίδης) γεννήθηκε στον Αγ. Κήρυκο Ζακύνθου το έτος 1969 και κατάγεται από τα Μουζάμανα Τραπεζούντος.
Μετά τα εγκύκλια γράμματα στη γενέτειρά του φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος Διπλώματος Master του Τμήματος Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ ετοιμάζει την διδακτορική διατριβή του στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Διάκονος χειροτονήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1993 στην Ιερά Μονή Υπεραγάθου (Μετοχίου Σινά) Ζακύνθου από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Παντελεήμονα και στις 17 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης της οδού Αιόλου Αθηνών από τον τότε Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο. Αρχιμανδρίτης χειροθετήθηκε το 1998 από τον μακαριστό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ΄ στην Λουσάκα της Ζάμπια. Από το 1993 διακονεί ιεραποστολικά το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, υπηρετήσας αρχικά ως Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως και εν συνεχεία ως Εφημέριος  σε Κοινότητες του Ζιμπάμπουε, της Ζάμπιας, του Καΐρου και της Νοτίου Αφρικής. Επίσκοπος Μοζαμβίκης εξελέγη την 7η Οκτωβρίου 2011, ενώ την 24η Νοεμβρίου 2015 τη προτάσει της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’ εξελέγη υπό της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ζάμπιας.
Υπήρξε ο εμπνευστής και ιδρυτής της 'Στέγης Αγάπης Απόρων' στο Sophia Town του Johannesburg. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην διακονία της νεότητας ως Υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, ιδρύοντας το 'Κέντρο Νεότητας και Πολιτισμού' και την 'Ομάδα Στήριξης Αρνητικών Κοινωνικών Φαινομένων' (παροχής ψυχολογικής στήριξης και βοήθειας σε εξαρτημένα άτομα) της Αρχιεπισκοπής.
Διατελεί σύνδεσμος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο (PAP) και από το 2005 εκπροσωπεί την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στους δύο θεσμούς.

Έδρα: Λουσάκα της Ζάμπιας
P.O.Box 51333, Lusaka ZAMBIA
Τηλ.: +260 960314031
Φαξ: +260211-291473

Orthodox Metropolis of Zambia

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση