GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμείς, καλούμαστε, πλέον, να πληρώσουμε ακριβά τα κοράκια και το δικαίωμα μας στην φτηνή ενέργεια, αν θέλουμε να επιζήσουμε από το κρύο...

Της Ιωάννας Υψηλάντη Σε μία μόνον ώρα διαπραγμάτευσης, στο Χρηματιστήριο, η τιμή του φυσικού αερίου, άγγιξε, σήμερα, τα...

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Σε μία μόνον ώρα διαπραγμάτευσης, στο Χρηματιστήριο, η τιμή του φυσικού αερίου, άγγιξε, σήμερα, τα... 1969,2 δολ. για χίλια κυβικά μέτρα.
Μία ολόκληρη ώρα αισχρής σπέκουλας, από τζογαδόρους, που παίζουν με τον πόνο της ανθρωπότητας, για φτηνή ενέργεια.
Καμία σχέση δεν έχει η αύξηση της ζήτησης, "λόγω απελευθέρωσης των κοινωνιών, από τα λοκ ντάουν του κορονοϊού", όπως παπαγαλίζει η κυβέρνηση.
Και εν μέσω λοκ ντάουν ζεσταινόμασταν-μάλιστα περισσότερο-και υπερκαταναλώναμε  είδη διατροφής.
Ούτε ο "επερχόμενος βαρύς χειμώνας" φταίει, ώστε να αυξάνεται η ζήτηση, επομένως και οι τιμές, αφού δεν υπάρχουν μετεωρολόγοι-προφήτες, για να γνωρίζουν τις διαθέσεις του καιρού.
Τι φταίει;;
-Η "πράσινη" υστερία της ΕΕ, που επιβλήθηκε, από τα οικονομικά συμφέροντα, στις κυβερνήσεις των χωρών-μελών, για τα κέρδη του "πράσινου" λόμπι.
Οι αγορές διαπίστωσαν ότι τίποτα από τις "πράσινες" υποδομές δεν λειτουργεί και έπαψαν να επενδύουν στο "πράσινο" σύστημα με αποτέλεσμα οι μετοχές του να κατρακυλάνε.
Επίσης, μέσα στο ίδιο πλαίσιο, δύο αγωγοί από Ρωσία (Βόρειος Αγωγός 1 και 2) υπολειτουργούν, στο 50% της δυνατότητας τους, για "νομικά κωλύματα".
-Η ΕΕ δε συνήψε συμβόλαια μακράς διαρκείας, για την παροχή φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να ικανοποιούνται τα συμβόλαια χωρών, που το έκαναν εγκαίρως. Αυτή η προϋπόθεση είναι αναγκαία, αφού το αέριο δεν μπορεί να αντληθεί, σε άσχετες ποσότητες. Η Ουγγαρία το προέβλεψε και έκλεισε, έγκαιρα συμβόλαιο 15ετίας με την Ρωσική "Γκαζπρόμ"
-Η ΕΕ και χώρες-μέλη της έφτιαξαν υποδομές,  για την αποθήκευση του Αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου, μετά από εξαντλητική πίεση των ΗΠΑ, "για να μην υπάρχει εξάρτηση, από την Ρωσία" και οι ΗΠΑ διέθεσαν αυτό το ακριβό και υποδεέστερο, σε ισχύ, αέριο, σε χώρες της Ασίας και Λατινικής Αμερικής, που πλήρωσαν περισσότερο. (Φιλανθρωπία στις μπίζνες δεν υπάρχει.)
Ετσι, αντί για 200-300 δολ. τα χίλια κυβικά, που είχαν πέρυσι, έφτασαν τα 2000 δολ.
Τα πετρέλαια, επίσης, τζογάρονται, στο Χρηματιστήριο και η τιμή τους διαμορφώνεται, ανάλογα με τα παιχνίδια των "επενδυτών".
Εμείς, καλούμαστε, πλέον, να πληρώσουμε ακριβά τα κοράκια και το δικαίωμα μας στην φτηνή ενέργεια, αν θέλουμε να επιζήσουμε από το κρύο, από τον κορωνοϊό και από τον Μητσοτάκη.

Σχετικό: Τι έχουν να πουν και οι δύο, τώρα, που η Ευρώπη τους, καίει κάρβουνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση