GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυριακή με βροχές και καταιγίδες...

Τοπικές βροχοπτώσεις και πιθανόν τοπικές καταιγίδες σε Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αναμένονταν από τις βρ...



Τοπικές βροχοπτώσεις και πιθανόν τοπικές καταιγίδες σε Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αναμένονταν από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να συνεχιστούν και  σήμερα Κυριακή 31 Οκτωβρίου. Προς τα πού κατευθύνεται ο «Νέαρχος»...  

Σύμφωνα με την πρόγνωση από το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, τοπικές και πιο ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Πιο συγκεκριμένα, παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται την Κυριακή.

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα σποραδικές καταιγίδων. Τις πρωινές ώρες αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο και από ανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.
Δείτε live την πορεία την κακοκαιρίας

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 αναμένονται παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ σποραδικές καταιγίδες ειναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 17, στην Ήπειρο από 1 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 18-19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 18, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 9 έως 18-19 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 19-20 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ και πιθανώς στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 14-15 βαθμούς.
Προς… Λιβύη ο «Νέαρχος»

Δορυφορική εικόνα του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr δείχνει το Μεσογειακό Κυκλώνα «Νέαρχο» στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί προς τις ακτές της Λιβύης τις επόμενες 24 ώρες.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση