GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία...

Με εγκύκλιο που υποχρεώνει τους μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης, απαντάει το υπουργείο Παιδείας σε τουλάχισ...



Με εγκύκλιο που υποχρεώνει τους μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης, απαντάει το υπουργείο Παιδείας σε τουλάχιστον 130 σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη το τελευταίο διάστημα σε διαφορετικές περιοχές ανά την Ελλάδα.


Το υπουργείο Παιδείας, δεδομένου ότι χάνονται μαθήματα, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία άμεση ενέργεια αφενός για να πραγματοποιούνται τα μαθήματα και αφετέρου να ασκηθεί μία πίεση προς την μαθηματική κοινότητα έτσι ώστε να μην κλείνουν τα σχολεία.

Έπειτα και από την χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κήρυξε παράνομη την απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, έστειλε εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία, στην οποία αναφέρει πως «σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως παραδείγματος χάριν η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, καθώς και η αναστολή τμήματος/τμημάτων στην περίπτωση που τα θετικά κρούσματα υπερβαίνουν τον αριθμό που αντιστοιχεί στο 50% συν ένα του συνόλου των μαθητών του σχολικού τμήματος λόγω COVID-19, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Στην εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται επίσης ότι«η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές».

Δηλαδή, όσοι μαθητές δεν θα συμμετέχουν στο διαδικτυακό μάθημα, θα παίρνουν απουσίες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κ» σήμερα ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων είναι περίπου 130, όμως την επόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να αυξηθεί αφού το Συντονιστικό Μαθητών της Αττικής, προγραμματίζει στις 11 Οκτωβρίου συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ οργάνωσαν συλλαλητήρια στα Προπύλαια διαμαρτυρόμενες για την απόφαση του υπουργείου να προχωρήσει στην αξιολόγηση. Επίσης, ζητούν από το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις εκπαιδευτικών. Ενδεικτικά, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων ανέφερε ότι «έναν μήνα σχεδόν μετά την έναρξη των μαθημάτων εξακολουθούν να υπάρχουν τάξεις χωρίς δασκάλους και καθηγητές, ενώ ταυτόχρονα με τις 1.352 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή χιλιάδες παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες παραμένουν χωρίς ουσιαστική στήριξη».
Με πληροφορίες από Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση