GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πράσινοι" και Καρλότα Μπέρμποκ... οι καλύτεροι Νατοϊκοί φιλοπόλεμοι των ιμπεριαλιστών στη Γερμανία!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Οι "Πράσινοι" στη Γερμανία, μετά τις γερμανικές εκλογές και τη συμμετοχή τους στη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Οι "Πράσινοι" στη Γερμανία, μετά τις γερμανικές εκλογές και τη συμμετοχή τους στη...

νέα κυβέρνηση, προσλαμβάνουν στη χώρα μας έναν πολιτικό άνεμο αισιοδοξίας κι "αλλαγής", το προσωπείο του "προοδευτικού, οικολογικού, αριστερού" κόμματος. Ενός "μοντέλου" και για τα εγχώρια κόμματα της Νατοϊκής αριστεράς που προβάλουν τους "Πράσινους" ως το κόμμα που θα φέρει θετικές αλλαγές στην Ευρώπη και την πατρίδα μας, μαζί με τους "σοσιαλδημοκράτες", λες και δεν συγκυβερνούσαν μαζί με την Μέρκελ.

Αυτό συμβαίνει διότι το εγχώριο κομπραδόρικο σύστημα, συνολικά και χωρίς καμία εξαίρεση, ακόμη κι απ' την αυτοαποκαλούμενη "κομμουνιστική αριστερά" -παρά τις αντικαπιταλιστικές κορώνες κι "αντιφασιστικά" συνθήματα-, έχουν υιοθετήσει την πολιτική ατζέντα του υπερεθνικού κεφαλαίου, της παγκοσμιοποίησης: "κίνδυνος κλιματικής αλλαγής", πράσινη ανάπτυξη (και πράσινα άλογα), μαζικοί εμβολιασμοί με το "πειραματικό γενετικό σκεύασμα των πολυεθνικών Big Pharma, χωρίς καν να θέτουν ζητήματα, όπως αποζημιώσεις λόγω παρενεργειών, δημοσιοποίηση των ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ κι εμπιστευτικών συμβάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις πολυεθνικές, έλεγχο των σκευασμάτων από τους καθ' ύλη αρμόδιους εθνικούς φορείς (ΕΟΦ για την Ελλάδα) κι ούτε καν πως τα "εμβόλια" έφθασαν συνοδευόμενα και φρουρούμενα από ειδικές δυνάμεις στρατού κι αστυνομίας, σε θερμοκρασίες -70 βαθμούς Κελσίου και τώρα κυκλοφορούν σε θερμοκρασίες καλοκαιρινών διακοπών, που προκαλούν γέλιο σε κάθε απλό πολίτη.

Τα δήθεν "αριστερά" κόμματα, με την αμέριστη συνεισφορά των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης (την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία) αποκρύπτουν -λες και πάσχουν από αμνησία- πως η "πράσινη" Αναλένα Καρλότα Μπέρμποκ των Γερμανών Πρασίνων, φιλοξενήθηκε στο Atlantic Council, ένα από τα κύρια αμερικανικά think tank. Μίλησε με δυναμισμό για τους κινδύνους που διατρέχει η Δύση από τη Ρωσία και την Κίνα, την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του "κινδύνου της κλιματικής αλλαγής". Τραγούδησε με μουσική κι ορχήστρα του Μπάιντεν. Όπως ακριβώς συνέβη με εκείνες τις "συμμετοχές" του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο Κόμο, στο Ίδρυμα Ambrosetti, όπου το υπερεθνικό κεφάλαιο δίνει το χρίσμα για τους πρωθυπουργούς στην Ε.Ε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, και συγκεκριμένα το Δημοκρατικό Κόμμα του Τζο Μπάιντεν, μπορούν να βασίζονται σε σταθερές και ιστορικές σχέσεις με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Άνγκελα Μέρκελ. Δεσμοί που θα συνεχιστούν και θα καλλιεργηθούν με όποιους θα κληρονομήσουν το κόμμα μετά την αποχώρηση της Μέρκελ, αλλά και με τους παραδοσιακούς συμμάχους των "Δημοκρατικών" των ΗΠΑ, τους σοσιαλδημοκράτες.

Τώρα έχουμε την ισχυροποίηση των ΗΠΑ στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό με την προσάρτηση στο άρμα των ιμπεριαλιστών, τους "Πράσινους" και την "αριστερά" (Die Linke). Αυτό εξηγεί τη συμμετοχή της Καρλότα Μπέρμποκ, ένα προϊόν μάρκετινγκ που κατασκευάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης, στο Φόρουμ Μέλλον Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΗΠΑ, που διοργανώθηκε το Μάη του 2021 από το Atlantic Council.

Στο φόρουμ εξειδίκευσης των ιμπεριαλιστικών πολιτικών συμμετείχε και ο Reinhard Bütikofer, εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκών Πρασίνων για Εξωτερική πολιτική, ο οποίος μίλησε σε μια συζήτηση για το σχέδιο του Μπάιντεν, για μια Σύνοδο Κορυφής Δημοκρατών, μαζί με τον Μάικλ Κάρπεντερ, διευθυντή του Κέντρου Διπλωματίας και Παγκόσμιας Εμπλοκής του ιδρύματος Penn Biden και πρώην σύμβουλο για τη εξωτερική πολιτική του Μπάιντεν, όταν ήταν αντιπρόεδρος. 

Ήταν από τις πρώτες διεθνείς συζητήσεις-συνεντεύξεις, από τότε που η Καρλότα Μπέρμποκ επιλέχθηκε (;) από τους Πράσινους ως υποψήφια καγκελάριος, αυτή στο CNN.

Αυτή η επιλογή δεν συμβολίζει αλλά υπογραμμίζει τη σημασία της συνέντευξης της Μπέρμποκ με ένα από τα κορυφαία και γνωστά για τον ρόλο τους πρόσωπα του CNN, τον Fareed Zakaria.

Αξίζει να σημειώσουμε τις σκέψεις που εξέφρασε δημόσια ο Oskar Lafontaine για την Annalena Baerbock. 

Αυτό γιατί ο Oskar Lafontaine ήταν ηγετική προσωπικότητα στο SPD τη δεκαετία του 1980 και του 1990. Πρώην δήμαρχος του Saarbrücken, πρώην κυβερνήτης του Saarland, πρώην πρόεδρος του SPD, από το 1998 έως το 1999 κι ήταν επίσης υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Gerhard Schröder, από την οποία παραιτήθηκε σε ανοιχτή διαμάχη με τον καγκελάριο. Ο Λαφοντέν εντάχθηκε έκτοτε στην Αριστερά (Die Linke), αν και από το 2010 έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική.

Ο Oskar Lafontaine, από την εποχή των Νατοϊκών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας είχε επισημάνει κι υπογραμμίσει πως οι "Πράσινοι" απέδειξαν ότι είναι το αληθινό "κόμμα του πολέμου στη Γερμανία" και υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Οι θέσεις της Μπέρμποκ είναι σαφείς: Υπέρμαχος μιας πολιτικής κυρώσεων, συνεχών πιέσεων και καταγγελιών εναντίον του Πούτιν και υπέρ του επανεξοπλισμού της Γερμανίας (τυπικά η ηττημένη Γερμανία του Β' παγκοσμίου πολέμου, απαγορεύεται να εξοπλίζεται κι είναι παρόνομη η στρατιωτική της παρουσία εκτός Γερμανίας), έτσι ώστε μια μέρα να μπορέσει να εκπροσωπήσει τη Γερμανία στο πλευρό της νεοναζιστικής Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας.

Σημειώνει κι είναι σκληρός ο Oskar Lafontaine, ήδη από τις 20 Απρίλη 2021:

«Όχι μόνο για την Ατζέντα του 2010, αλλά και για τη συμμετοχή της Γερμανίας στον παράνομο διεθνή πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, διεξήχθη σε μεγάλο βαθμό από τον Joschka Fischer και τους Πράσινους. Από τότε, οι Πράσινοι έχουν μετατραπεί από κόμμα ειρήνης σε κόμμα πολέμου. Το Ίδρυμα Heinrich Böll θα έπρεπε ν' αλλάξει το όνομά του σε «Ίδρυμα Στρατηγού φον Κλάουζεβιτς».
Κορυφαία εκφραστής αυτής της πολεμοχαρούς πολιτικής των Πρασίνων είναι η νέα "υποψήφια για καγκελάριος" Annalena Baerbock. Υποστηρίζει παράνομους πολέμους, είναι υπέρ του επανεξοπλισμού της Γερμανίας, της προμήθειας οπλικών συστημάτων, της περικύκλωσης της Ρωσίας από τις ΗΠΑ και, φυσικά, είναι κατά του NordStream 2.
Η ιδέα ότι οι Πράσινοι που ελέγχονται από τις ΗΠΑ επέλεξαν την Annalena Baerbock ως υποψήφια για την καγκελαρία εν μέσω μιας ρωσο-ουκρανικής κρίσης στα σύνορα που επιδεινώνεται κάθε μέρα, απλώς με τρομάζει. Αλλά υπάρχουν και άλλα: στα οικονομικά, θα ήταν αδιανόητο κάποιος που δεν διοίκησε ποτέ μια μικρή εταιρεία, δεν υπήρξε ποτέ διευθυντής τμήματος, ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου μιας εταιρείας, να ήταν επικεφαλής, ας υποθέσουμε, της Volkswagen, Daimler ή εταιρία μεσαίου μεγέθους. Οι Πράσινοι και πολλοί από τους υποστηρικτές τους στις τάξεις των δημοσιογράφων πιστεύουν προφανώς πως η Annalena Baerbock, επειδή εργαζόταν
[κομματική υπάλληλος] στην πράσινη κοινοβουλευτική ομάδα και να μεγαλώνεις δύο παιδιά, σε κάνει να είσαι καγκελάριος της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. Τα λόγια του Wilhelm Busch έρχονται στο μυαλό: "Αν κάποιος, που έχει δυσκολευτεί να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο, νομίζει ότι έχει ήδη γίνει πουλί, κάνει πολύ λάθος"».
Επανέρχεται στις 26 Απρίλη 2021 ο Lafontaine και "χώνει βαθιά το μαχαίρι" για την δήθεν περιβαλλοντική πολιτική της Baerbock και για τη μαχητική της στάση υπέρ της εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ:
«Αν έχει τόσο πολύ στην καρδιά της το περιβάλλον, γιατί η Baerbock δεν λέει τίποτα για την εισαγωγή αερίου φράκινγκ από τις ΗΠΑ [Fracking ή αλλιώς υδραυλική ρωγμάτωση. Η καταστροφική για το περιβάλλον μέθοδος εξόρυξης πετρελαίου και αερίου], ενώ καθημερινά κραυγάζει πως πρέπει να τερματιστεί το σχέδιο NordStream 2; Και, ακόμη περισσότερο, τι σημαίνει πως η Ουκρανία είναι κυρίαρχη χώρα και μπορεί να επιλέξει τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ; Κι αν η Κούβα προσφερόταν να φιλοξενήσει ρωσικούς πυραύλους που θα στοχεύουν τις ΗΠΑ, ή η Βενεζουέλα προσφερόταν να γίνουν στο έδαφός της κινεζικές στρατιωτικές βάσεις με οικονομικά ανταλλάγματα; Η Κουβα κι η Βενεζουέλα δεν είναι κυρίαρχες χώρες; Τι θα έλεγαν τα φιλαράκια της τα αμερικανάκια;
Η πράσινη "υποψήφια για την καγκελαρία" verde ζητάει σήμερα την αύξηση πιέσεων εναντίον της Μόσχας, τη χρήση σκληρής γροθιάς εναντίον της Κίνας και να μην ολοκληρωθεί ο αγωγός NordStream 2. Ίσως δεν γνωρίζει πως ο κύριος στόχος των ΗΠΑ, εδώ κι έναν αιώνα, είναι να εμποδιστεί μια συνεργασία Γερμανίας-Ρωσίας", όπως ακριβώς το διατύπωσε επισήμως ο αμερικανός σύμβουλος ασφαλείας των ΗΠΑ George Friedman: "Είναι μια πάγια παρατήρηση ότι θα ήταν πρόβλημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν η γερμανική τεχνολογία και τα ρωσικά εμπορεύματα συνενώνονταν".
Δεν υπάρχει τίποτα το πράσινο όταν απαιτείς τον τερματισμό του NordStream 2. Θα ήταν πολύ πιο πράσινο, αν μη τι άλλο, να ζητήσουμε να σταματήσουν οι προμήθειες στη Γερμανία και την Ευρώπη αμερικανικού αερίου fracking, το οποίο είναι πολύ πιο ρυπογόνο για το περιβάλλον. Αλλά δεν έχω ακούσει ακόμη λέξη για αυτό.»

Γιατί όλα τα παραπάνω -κι όχι μόνον γιατί θα επανέλθουμε- αποσιωπούνται στην αποικία Ελλάδα και μάλιστα πανηγυρίζουν για τους "Πράσινους σαν τα δολάρια των ΗΠΑ", πρωτίστως η κύρια έκφραση της σοσιαλδημοκρατίας (συριζα), το κόμμα του Βαρουφάκη κι η δεύτερη συνισταμένη της σοσιαλδημοκρατίας (κιναλ-κιδησο) και άλλες δυνάμεις;
Το έναυσμα για την παραπάνω σημείωση, από την εκδήλωση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλατζας, όπου "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"...

1 σχόλιο

  1. ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ LIGHTSTREAM ©


    Η καλύτερη εταιρεία δανείων LIGHTSTREAM είναι εδώ για να σας χορηγήσει το δάνειο που αναζητούσατε χωρίς άγχος ή πολύ χαρτί χωρίς κρυφές πληρωμές. Έχετε προβληματιστεί για το πού να πάρετε δάνειο; απορρίφθηκε από τις τράπεζες λόγω της χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας σας; ή ανησυχείτε για τον online δανεισμό.

    Μην ανησυχείτε άλλο γιατί η LIGHTSTREAM LOANS θα σας χορηγήσει δάνειο με επιτόκιο έως 3%. Επικοινωνήστε μαζί μας (lightstreamloansinc@gmail.com).

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν. Δάνεια επιχειρήσεων, Δάνεια αυτοκινήτων, Στεγαστικά δάνεια, Φοιτητικά δάνεια, πραγματική χρηματοδότηση, επενδυτής ακινήτων, δάνεια κατασκευών, στεγαστικά δάνεια. Καταναλωτικά δάνεια, δάνεια FHA, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων κ.λπ.

    Το LIGHTSTREAM προσφέρει δάνεια χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS για διάρκεια 1 έως 20 ετών. Είμαστε στη διάθεσή σας όλες τις ώρες της ημέρας. Οι μέθοδοί μας είναι απλές και σύντομες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και να λάβετε δάνειο εντός 24 ωρών.
    Μην διστάσετε, μην αφήσετε αυτό το οικονομικό βάρος να σας πνίξει. Μην αφήσετε τη χρηματοδότηση να σταματήσει αυτήν την επιχείρηση, να σας στερήσει αυτό το μηχάνημα, ένα νέο αυτοκίνητο ή ένα νέο σπίτι.

    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στις επίσημες διευθύνσεις email μας

    Email 1: (lightstreamloansinc@gmail.com)
    Email 2: (lightstreaminc@zohomail.com)

    LIGHTSTREAM ©

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση