GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΤΡΟΠΗ από τον κυβερνήτη του Τέξας! ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ (με διάταγμα) τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό...

Διάταγμα εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 εξέδωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, υποστηρίζοντας πως το εμβόλιο «πρέπει πά...


Διάταγμα εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 εξέδωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, υποστηρίζοντας πως το εμβόλιο «πρέπει πάντα να παραμένει εθελοντικό και όχι αναγκαστικό».

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα τη Δευτέρα (11/10) που απαγορεύει κάθε εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 από οποιαδήποτε οντότητα.
Μάλιστα, ο Γκρεγκ Άμποτ ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19, παρ' όλα αυτά επέμεινε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν αν θα κάνουν ένα εμβόλιο ή όχι.

Χαρακτηριστικά, ο κυβερνήτης του Τέξας, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, έγραψε: «Το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19 είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και η καλύτερη άμυνά μας ενάντια στον ιό, αλλά πρέπει πάντα να παραμένει εθελοντικό και όχι αναγκαστικό».
Επίσης, ο Γκρεγκ Άμποτ ζήτησε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία της Πολιτείας να επισημοποιήσουν την πρωτοβουλία του μέσω νομοθετήματος και έτσι, τότε, το διάταγμα του κυβερνήτη να μην μπορεί να ακυρωθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι εν μέσω πολλών κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Δέλτα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 για επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 εργαζόμενους και ομοσπονδιακούς κυβερνητικούς αξιωματούχους ως μέρος του σχεδίου του για τον περιορισμό του ιού.
Ακόμα, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους κυβερνήτες να αποφασίσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δασκάλων.
Ωστόσο, αρκετοί Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες αμφισβήτησαν την απόφαση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού με τον κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ να χαρακτηρίζει το μέτρο ως «αντισυνταγματικό».
Από την πλευρά του, ο Γκρεγκ Άμποτ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν για «επίθεση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση