GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

TI ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ για το νέο δακτύλιο! ΠΟΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας...

Δραστική μείωση των εξαιρέσεων στις άδειες δακτυλίου που χορηγεί η αστυνομία -κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για μείωση κατά 50%-...


Δραστική μείωση των εξαιρέσεων στις άδειες δακτυλίου που χορηγεί η αστυνομία -κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για μείωση κατά 50%- αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη που έγινε στο μέγαρο Μαξίμου για τα νέο καθεστώς του δακτυλίου που θα τεθεί σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου. 

Το πόσο δραστική θα είναι η μείωση εξαρτάται από το ποιες άδειες μπορούν να περικοπούν. Οι βουλευτές θα έχουν πλέον πχ μία ή δύο άδειες, αλλά μόνιμοι κάτοικοι, γιατροί και ΑΜΕΑ θα εξακολουθήσουν να έχουν δικαίωμα σε άδεια δακτυλίου.

Παράλληλα παραμένουν σε ισχύ το καθεστώς των μονών – ζυγών ενώ αποφασίστηκε μια μικρή διεύρυνση των κατηγοριών οχημάτων που θα επιτρέπεται να εισέρχονται στο δακτύλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οχήματα που θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον δακτύλιο κάθε ημέρα είναι όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οχήματα φυσικού αερίου, τα υβριδικά, τα οχήματα με κινητήρα euro 6 καθώς επίσης και όσα ΙΧ διαθέτουν εκ του κατασκευαστή κινητήρα υγραερίου, τα οποία όμως υπολογίζεται ότι είναι ελάχιστα στη χώρα.

Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ΙΧ που κυκλοφορούν σήμερα στην Αττική φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια. Από αυτά ηλεκτρικά, φυσικού αερίου και υβριδικά είναι τα 7.654 οχήματα. Παράλληλα εκτιμάται ότι τα οχήματα με κινητήρες euro 6 (χαμηλών ρύπων) είναι κάτω από 300.000 οχήματα στην Αθήνα.

Στην υπουργική σύσκεψη συζητήθηκε και το ζήτημα της τροφοδοσίας των καταστημάτων καθώς σήμερα αυτή επιτρέπεται κατά τις πρωινές ώρες 7 με 11 και τις μεσημβρινές 2:30 με 5 καθώς τις 7 -11 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του υπουργείου θέλουν την τροφοδοσία των καταστημάτων να πραγματοποιείται από τις 9 το βράδυ έως τις 8 το πρωί ενώ θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε διάρκεια μίας ώρας το μεσημέρι για μικρά φορτηγά που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα (πχ φάρμακα).

Η σύσκεψη έγινε υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, και των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Προστασίας του Πολίτη, του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη και του περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση