GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΜΑΣ!» ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ οι ενορίτες στην Λάρισα...

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν κάτοικοι της συνοικίας Παπασταύρου και της περιοχής Αλκαζάρ, στη Λάρισα, ζητώντας να παραμείνει ο πατήρ Αθανάσιο...


Συγκέντρωση πραγματοποίησαν κάτοικοι της συνοικίας Παπασταύρου και της περιοχής Αλκαζάρ, στη Λάρισα, ζητώντας να παραμείνει ο πατήρ Αθανάσιος στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης.

Μάλιστα, ήδη ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών από ενορίτες, ώστε να κατατεθούν στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου προκειμένου να μην μετατεθεί ο ιερέας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν «εάν η απόφαση μετακίνησης του π. Αθανασίου σχετίζεται με τη διαμαρτυρία που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής, έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου κατά των εμβολιασμών, τότε ο Μητροπολίτης δεν είναι σωστά ενημερωμένος και έχει παραπληροφορηθεί. Ο πατέρας Αθανάσιος ουδεμία σχέση έχει με τη διαμαρτυρία. Ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ανοιχτά ποτέ κατά των εμβολιασμών, ενώ κάθε πιστός που τον ρώτα «τι να πράξει», εκείνος τον παραπέμπει στον οικογενειακό γιατρό του».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συγκέντρωση:






ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα και όχι θεολογικό ή πολιτικό ζήτημα τόνισε στην Κοινωνία Ώρα MEGA, o Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί η προσπάθεια εμβολιασμού.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπήρχαν για τα εμβολιαστικά κέντρα που στήθηκαν έξω από ναούς στην Λάρισα με δική του πρωτοβουλία, σημείωσε πως «ο μεγαλύτερος εχθρός της Θεολογίας και της Εκκλησίας είναι η θρησκοληψία. Αυτό πρέπει να πολεμήσουμε τον 21ο αιώνα. Να νομίζει ο άλλος ότι είναι πιστός, χωρίς να γνωρίζει τι είναι πίστη και ορθοδοξία».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, οι αντιδράσεις δεν ήταν μεγάλες. «Σε μια μητρόπολη 252.000, μαζεύτηκαν 30 την Κυριακή, δεν το λες μεγάλη αντίδραση. Απλά αυτοί μπορούν και κάνουν φασαρία. Άλλοι τόσοι, βρήκαν το θάρρος να περάσουν ανάμεσά τους και να εμβολιαστούν. Εμείς δεν έχουμε κανέναν απέναντι. Όλοι παιδιά μας είναι» επισήμανε.

«Ακόμα και ένας να εμβολιαστεί, θεωρούσα ότι θα ήταν επιτυχία. Όσοι ήταν απέξω από το ναό εμβολιάστηκαν» είπε ο μητροπολίτης, εξηγώντας ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν αυτή την Κυριακή.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση