GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΡΙΚΗ σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας! ΕΙΧΑΝ σε… κλουβί τον προπάππου του Κριστιάν Καρεμπέ

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του αθλητικού διευθυντή του Ολυμπιακού.  Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η συγκλονιστική εξομολόγηση του Κριστιάν...


Η συγκλονιστική εξομολόγηση του αθλητικού διευθυντή του Ολυμπιακού. 

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η συγκλονιστική εξομολόγηση του Κριστιάν Καρεμπέ και οι αποκαλύψεις για τις θηριωδίες που συνέβησαν τη δεκαετία του ’30 στον ζωολογικό κήπο «Χάγκενμπεκ» της Γερμανίας.

Τις τελευταίες ώρες, ένα ρεπορτάζ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου NDR για τα απάνθρωπα βασανιστήρια στον φημισμένο ζωολογικό κήπο του Αμβούργου όπου αντί για ζώα, κρατούνταν αιχμάλωτοι άνθρωποι και παρουσιάζονταν ως εκθέματα, κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό.

Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ, φιλοξενούνται μάλιστα και δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος αποκάλυψε πως ανάμεσα στους φυλακισμένους ανθρώπους, βρισκόταν κι ο προπάππους του, Γουίλι, τον οποίο παρουσίαζαν ως κανίβαλο.
Συγκεκριμένα, ο πρώην διεθνής Γάλλος άσος και παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998, αναφερόμενος στην ιστορία των προγόνων του, δήλωσε πως ο προπάππους του μαζί με κάποιους συμπατριώτες του, μεταφέρθηκαν, το 1931, από την πατρίδα τους, τη Νέα Καληδονία (νησιά τα οποία βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό και ανήκουν στη Γαλλία), στο Παρίσι, λέγοντάς τους ότι θα εκπροσωπούσαν τη χώρα τους.


«Νόμιζαν ότι θα συναντήσουν επίσημους της κυβέρνησης και τελικά βρέθηκαν να παρουσιάζονται στον ζωολογικό κήπο ως οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καρεμπέ.

Όταν ωστόσο έφτασαν στη Γαλλία, τους περίμενε ένας εφιάλτης, τον οποίο αδυνατεί να συλλάβει σήμερα υγιής νους.

Αφού αγοράστηκαν από τον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας, πουλήθηκαν στη συνέχεια σε αυτόν του Αμβούργου, όπου εκεί παρουσιάζονταν στο κοινό ως «οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών».

Στο Χάγκενμπεκ, μάλιστα, τους συμπεριφέρονταν σαν ζώα, καθώς τους εξανάγκαζαν να συμμετάσχουν σε παραστάσεις για τη διασκέδαση των Γερμανών, ενώ τους είχαν πάει και στη μεγάλη γιορτή του Μονάχου, το Oktoberfest.

«Ένιωθαν σαν σκλάβοι, ήταν σκληρό γι’ αυτούς», τονίζει ο Καρεμπέ για τις θηριωδίες εναντίον ανθρώπων στον ζωολογικό κήπο του Αμβούργου τη δεκαετία του ’30.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο τηλεοπτικός σταθμός, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ προσπάθησε να κανονίσει μια συνάντηση ανάμεσα στον Κριστιάν Καρεμπέ και τους υπεύθυνους του Χάγκενμπεκ, οι οποίοι ωστόσο καθυστέρησαν πολύ να απαντήσουν, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον αυτό ραντεβού να μην γίνει ποτέ.

Ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής δίνει αγώνα, μαζί με άλλους φορείς, προκειμένου ο ζωολογικός κήπος να αναγνωρίσει το «μαύρο» παρελθόν του και όσα αποτρόπαια συνέβαιναν στις εγκαταστάσεις του πριν από περίπου 90 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση