GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! «Τραγική υποστελέχωση» του νοσοκομείου Δράμας...

«Τραγική υποστελέχωση» στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Δράμας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).  Μόλις τέ...


«Τραγική υποστελέχωση» στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Δράμας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). 

Μόλις τέσσερις γιατροί -ο ένας με πρόβλημα υγείας- σε σύνολο έντεκα οργανικών θέσεων, είναι υπεύθυνοι για την Παθολογική, δύναμης 52 κλινών, καθώς και για μία ακόμα κλινική, όπου νοσηλεύονται ύποπτα κρούσματα για covid-19 κι ενώ συχνά σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στις απαντήσεις των μοριακών τεστ, μαζί με επιβεβαιωμένα κρούσματα, επειδή υπάρχει πληρότητα στα όμορα νοσοκομεία.

Σε καθημερινή βάση δε, ο ένας και μοναδικός εφημερεύων Ειδικός Παθολόγος είναι υπεύθυνος ταυτόχρονα για τους νοσηλευόμενους στην Παθολογική Κλινική ασθενείς, για το Παθολογικό στα Επείγοντα (το νοσοκομείο έχει καθημερινή Γενική Εφημερία), για τους νοσηλευόμενους στην «άτυπη» κλινική COVID ασθενείς, για το ΤΕΠ ύποπτων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στη διοίκηση του νοσοκομείου και στη διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας για αυτές τις «απαράδεκτες, επισφαλείς για τους ασθενείς και εξοντωτικές για τους γιατρούς συνθήκες υποστελέχωσης και υπερεφημέρευσης. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει πως αγνοεί ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID (η κλινική COVID δεν φαίνεται σε κανένα επίσημο έγγραφο της διοίκησης) μεταφορτώνοντας έτσι στους γιατρούς την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί».

Οι γιατροί ζητούν από τη διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας, τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να φροντίσουν αμέσως για τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής και ολόκληρου του νοσοκομείου, με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Επίσης, να προσληφθούν μόνο με έλεγχο τυπικών προσόντων και χωρίς κρίση, όλοι οι ειδικευμένοι ιατρών ιατροί που έχουν υποβάλει αίτηση για μόνιμη θέση ΕΣΥ, καθώς και να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι. Τέλος, η ΟΕΝΓΕ καλεί όλους τους υγειονομικούς της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική, πανυγειονομική απεργία, στις 21 Οκτωβρίου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση