ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

"Εμάς δεν μας πέφτει!"... Μπήκαμε, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο των δικτύων...

Share it:

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Έγινε το "έλα να δεις" και το "κάτσε ν΄ακούσεις" με την κατάρρευση των... τεχνολογικών κολοσσών.
Αυτό που συνέβη με απλά λόγια ήταν σαν να εξαφανίστηκαν όλα τα τηλέφωνα, οι διευθύνσεις, οι σημειώσεις και τα ραντεβού σου, από την ατζέντα σου και να σου έμεινε μόνο η ατζέντα.
Πρόσβαση, στα δεδομένα σου, θα μπορούσες να έχεις μόνο αν θυμόσουν σε ποιον και σε ποιο νούμερο τηλεφώνησες.
Η κατάρρευση του Φέισμπουκ έδωσε συντριπτικό πλήγμα, στον τεχνολογικό δείκτη του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου NASDAQ, που υποχώρησε, κατά 2,14%.
Οι μετοχές του ήρωα της περίστασης, Φέισμπουκ, μειώθηκαν κατά 4,87%, ενώ του Twitter, βυθίστηκαν ακόμη περισσότερο - κατά 5,78%. Οι μετοχές της Alphabet έπεσαν 2,11%, και της Apple - 2,46%.
Ενδιαφέρον είναι ότι "έπεσαν" και οι συνδεδεμένοι σέρβερς της δεύτερης μεγαλύτερης Τράπεζας των ΗΠΑ, Bank of America.
Δεκάδες διαδικτυακές εταιρίες "μαύρισαν" και εκατομμύρια δεδομένα χρηστών έμειναν έκθετα, προς αγοραπωλησία.
Το "Τέλεγκραμ", μέσα σε λίγες ώρες απέκτησε 50 εκατομμύρια νέους χρήστες. (Αυτό είναι αυτόνομο).
Μόνο το "Porn hub" ενημέρωσε: "Εμάς δεν μας πέφτει!"😂
Εδώ όλες οι εταιρίες που κατέρρευσαν:

Και έτσι μπήκαμε, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο των δικτύων.
Τα παγκόσμια κοινωνικά δίκτυα κατέρρευσαν, αν και ανέκαμψαν, μετά από ώρες και πολλές προσπάθειες, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις,  χειροκίνητα, όπως έγραψαν οι "New York Times".
Η σημερινή αποτυχία έδειξε ότι υπάρχουν πολλά τρωτά σημεία στην λειτουργία του διαδικτύου και η παντοδυναμία τους αμφισβητείται, σοβαρά.
Το κρίσιμο ερώτημα, για την λειτουργία τους, είναι ένα. Ποιος ελέγχει τον διακόπτη! Και αυτός δεν είναι η καθαρίστρια!
Μετά τα γεγονότα του Ιανουαρίου, στις ΗΠΑ, όταν τα κοινωνικά δίκτυα, άρχισαν να λογοκρίνουν ακόμη και τον Πρόεδρο μιας υπερδύναμης, οι ιδιοκτήτες τους άρχισαν να χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο, προβλέποντας και τώρα πια, βλέποντας τι θα μπορούσε να συμβεί.
Δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται πίσω, από το χτύπημα, ή αν ήταν εντελώς τυχαίο. Το μήνυμα εστάλη και πιθανότατα έφτασε στους παραλήπτες του.
Ίσως αυτό τους αναγκάσει ν΄αλλάξουν συμπεριφορά.

Share it:

Διαδίκτυο

Διεθνή

Επωνύμως

Θέμα

Ιωάννα Υψηλάντη

Κοινωνία

Πρώτη

Τηλεπικοινωνίες

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση