GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος! ΑΝΑΚΑΤΕΨΕ τον Χριστό με τα ...εμβόλια

Το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα και όχι θεολογικό ή πολιτικό ζήτημα τόνισε στην Κοινωνία Ώρα MEGA, o Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, ...


Το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα και όχι θεολογικό ή πολιτικό ζήτημα τόνισε στην Κοινωνία Ώρα MEGA, o Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί η προσπάθεια εμβολιασμού. 

Κληθείς να σχολιάσει τις σφοδρές διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή έξω από ναό της Λάρισας που είχε στηθεί εμβολιαστικό κέντρο, ο Μητροπολίτης τόνισε τα εξής:
«Ο μεγαλύτερος εχθρός της Θεολογίας και της Εκκλησίας είναι η θρησκοληψία. Αυτό πρέπει να πολεμήσουμε τον 21ο αιώνα. Να νομίζει ο άλλος ότι είναι πιστός, χωρίς να γνωρίζει τι είναι πίστη και ορθοδοξία. Σε μια μητρόπολη 252.000, μαζεύτηκαν 30 την Κυριακή, δεν το λες μεγάλη αντίδραση. Απλά αυτοί μπορούν και κάνουν φασαρία. Άλλοι τόσοι, βρήκαν το θάρρος να περάσουν ανάμεσά τους και να εμβολιαστούν. Εμείς δεν έχουμε κανέναν απέναντι. Όλοι παιδιά μας είναι. Ακόμα και ένας να εμβολιαστεί, θεωρούσα ότι θα ήταν επιτυχία. Όσοι ήταν απέξω από το ναό εμβολιάστηκαν».

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στους εμβολιασμούς των μοναχών που κινούνται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, με τον Μητροπολίτη να απαντά σε αυτούς που δήθεν διακινούν λόγια του Αγίου Παϊσίου:

«Κάποιοι παρερμηνεύουν όπως θέλουν πράγματα που είπε ο Άγιος Παϊσιος για την εποχή του και τα συνδέουν με τον κορωνοϊό. Αν ζούσε ο Άγιος Παϊσιος, μάλλον θα έπαιρνε με καμία μαγκούρα αυτούς που βάζουν λόγια στα στόματα του που δεν έχει πει ποτέ».

Αυτό που ωστόσο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήρθε στο τέλος των δηλώσεων του Μητροπολίτη, από τον παρουσιαστή της εκπομπής, Ιορδάνη Χασαπόπουλο.  Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος είπε τα εξής απίστευτα, εμπλέκοντας τον Χριστό με τα…εμβόλια:

«Να σας πω κάτι; Αυτοί αν ζούσε ο Χριστός θα τον φώναζαν και θα τον έβριζαν. Το λέω εγώ γιατί εσείς δεν τολμάτε να το πείτε. Και ο Χριστός έτσι αποδοκιμάστηκε από κάτι τέτοιους».

Η εξοργιστική και άτοπη (το λιγότερο) σύγκριση έφερε σε δύσκολη θέση ακόμα και τον Μητροπολίτη που πολλάκις έχει εκφραστεί με ειρωνείες κατά όσων αντιδρούν στα εμβόλια....

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση