GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΕΡΧΕΤΑΙ ο «Μπάλλος» με άγριες διαθέσεις και θα «χτυπήσει» Εύβοια και Κρήτη...

Μετά την κακοκαιρία «Αθηνά», που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και προκάλεσε προβλήματα σε βόρεια Εύβοια, Λάρισα και Μαγνησία, έρχετα...


Μετά την κακοκαιρία «Αθηνά», που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και προκάλεσε προβλήματα σε βόρεια Εύβοια, Λάρισα και Μαγνησία, έρχεται νέο σφοδρότερο κύμα από σήμερα  Τετάρτη (13/10) και από τα δυτικά-νοτιοδυτικά με το όνομα «Μπάλλος».

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο ενώ την ίδια ώρα οι μετεωρολόγοι κρούουν «καμπανάκι», προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα και καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα φέρει βροχές, ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και βροχοθύελλες λόγω των δυνατών ανέμων.

Όπως είπε, με βάση τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία «σε όλη τη χώρα θα πέσει πολύ νερό». «Αποτελεί κακοκαιρία που ανά πάσα στιγμή θα πλήξει όλη τη χώρα και μπορεί να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα», τόνισε.


Πιθανότητες ακόμη και για μεσογειακό κυκλώνα

Από την μεριά του, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, έκανε λόγο για μεσογειακό κυκλώνα. «Τις επόμενες ημέρες θα κατέβει προς την περιοχή μας μια ψυχρή αέρια μάζα που ξεκινά από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή της Ιταλίας και θα θα εισέλθει στην Κεντρική Μεσόγειο ενώ θα αλληλεπιδράσει με τα θερμά νερά της Κεντρικής Μεσογείου και στην ουσία θα δημιουργήσει ένα βαρομετρικό χαμηλό προς τα νότια, νοτιοδυτικά της Ιταλίας.

Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό δεν αποκλείεται να προσεγγίσει σε ένταση την ένταση ενός μεσογειακού κυκλώνα ο οποίος φαίνεται ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να σχηματιστεί στα ανοιχτά του Ιουνίου Πελάγου. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, πολλές περιοχές θα μπουν και πάλι στο κόκκινο» είπε χαρακτηριστικά.

Ποια τα κύρια χαρακτηριστικά του «Μπάλλου»
Η νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει την χώρα από το βράδυ της Τετάρτης (13/10) προς Πέμπτη (14/10) και θα έχει κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Την Παρασκευή (15/10) κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (16/10) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Τους ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ νότιους ΑΝΕΜΟΥΣ εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση, ενώ την Παρασκευή οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

3. Την ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

 

Έντονη η ανησυχία για την Εύβοια και την Κρήτη
Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην πυρόπληκτη Εύβοια και τη σεισμόπληκτη Κρήτη. Οι κάτοικοι των δύο νησιών μετρούν τις πληγές τους από τις προηγούμενες καταστροφές και ελπίζουν να μην «πνιγούν» στις λάσπες.

Ήδη, η βόρεια Εύβοια ζει δραματικές στιγμές, καθώς δύο μήνες μετά τις πυρκαγιές που έκαναν στάχτη τα δάση της περιοχής, η κακοκαιρία «Αθηνά» προκάλεσε τεράστιες ζημίες αφού δεν υπήρχε τίποτα να συγκρατήσει τον όγκο του νερού.

Όλοι τρέμουν στην ιδέα του τι μπορεί να συμβεί με το νέο σφοδρότερο κύμα.

Ανησυχία επικρατεί και στην Κρήτη, η οποία παλεύει να σταθεί στα πόδια της από τους ισχυρούς σεισμούς των τελευταίων ημερών. Πολλά σπίτια και κτήρια έχουν καταστραφεί, με τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου να μένουν σε οικίσκους.

Η ΕΜΥ προβλέπει ακραία φαινόμενα στο νησί και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση