GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ποια μοίρα να δοξολογώ»... Μάριος Τόκας & Βάσος Λυσσαρίδης (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)!

« Μου είπαν: Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν. Είπα: Αν δεν το κάνω θα ...

«Μου είπαν: Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν.
Είπα: Αν δεν το κάνω θα... είμαι ακόμα πιο μικρός (...)
(...) όσος μού έμεινε χρόνος ανήκει στον αγώνα για λευτεριά και δικαίωση.
Τότε μόνο θα αναπαυθώ ζωντανός ή νεκρός,
όταν λεύτεροι πορευτούμε στον λεύτερο Πενταδάκτυλο.
Εγώ θα ξανανέβω στον Πενταδάκτυλο.
Αν δεν προλάβω να με πάτε σεις. Μου το χρωστάτε!»
Βάσος Λυσσαρίδης

"Ποια μοίρα να δοξολογώ"! Ένα ντοκουμέντο σε μουσική του καταπληκτικού Μάριου Τόκα και στίχους Βάσου Λυσσαρίδη.

Ένα ανέκδοτο τραγούδι σε στίχους του ιστορικού ηγέτη της ΕΔΕΚ και ποιητή Βάσου Λυσσαρίδη και μουσική του Μάριου Τόκα, δίνουν σήμερα στη δημοσιότητα τα παιδιά και η σύζυγος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, ανήμερα κηδείας του εμβληματικού πολιτικού.
Πρόκειται για ποίημα του Βάσου Λυσσαρίδη που μελοποιήθηκε από τον Μάριο Τόκα το 2006, με τίτλο "Ποια μοίρα να δοξολογώ" και παρουσιάστηκε για μοναδική φορά σε συναυλία στη Λευκωσία, στο πλαίσιο εγκαινίων έκθεσης ζωγραφικής του Φοίβου Μυριάνθους.

Δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα, τα παιδιά και η σύζυγος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, το ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:
Αποχαιρετάμε, σήμερα, τον Βάσο Λυσσαρίδη με ένα δικό του ποίημα, μελοποιημένο από τον Μάριο Τόκα το 2006. Ένα μοναδικό ηχητικό ντοκουμέντο με τον Μάριο Τόκα στο πιάνο, ντυμένο με σπάνιες κοινές τους φωτογραφίες.
Ο Βάσος Λυσσαρίδης υπήρξε στη ζωή του Μάριου Τόκα μία φιγούρα, σχεδόν «πατρική». Η αγάπη, η εκτίμηση και ο θαυμασμός του για αυτόν τον σημαντικό άνθρωπο, γιατρό, πολιτικό του τόπου του, αποτυπώνεται με τρόπο μοναδικό στην επιστολή που του έστειλε το 2003 με αφορμή τα γενέθλιά του. Μία από τις πολλές που βρίσκονται στο προσωπικό του αρχείο του συνθέτη…
Ο Μάριος Τόκας απευθυνόμενος σε εκείνον του γράφει: Είμαι σίγουρος πως ο χρόνος «στέκει ανίκανος να ρυτιδώσει την καρδιά σου»
.


* Θα τον πάμε στον Πενταδάκτυλο! Το χρωστάει ο Ελληνισμός, το Έθνος!

30 Αυγούστου 1974... η δολοφονική επίθεση εναντίον του Βάσου Λυσσαρίδη κι ο θάνατος του Δώρου... 47 χρόνια μετά... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
Οι Ήρωες μας δεν πέθαναν για καμία "Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία"!
* Η παρακαταθήκη του Πολέμαρχου του Ελληνισμού: Καμία συνομιλία, καμία διαπραγμάτευση για Ομοσπονδία, Διζωνική, Δικοινοτική... ξεπούλημα της Κύπρου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση