GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! ΠΑΛΙ προβλήματα στο Facebook και το Instagram...

Μετά το μεγάλο κρασάρισμα που βύθισε, για πάνω από έξι ώρες, στο σκοτάδι Facebook, Instagram και WhatsApp, προβλήματα εμφάνισε ξανά Faceboo...



Μετά το μεγάλο κρασάρισμα που βύθισε, για πάνω από έξι ώρες, στο σκοτάδι Facebook, Instagram και WhatsApp, προβλήματα εμφάνισε ξανά Facebook και Instagram σε διάρκεια μιας εβδομάδας. 


Όπως παρατηρήθηκε από χρήστες σε όλο τον κόσμο, επί σειρά λεπτών καταγράφηκαν καθυστερήσεις στις σελίδες του Instagram, που αργούσαν πολύ να «φορτώσουν».

Την ίδια στιγμή, χρήστες στο Facebook δεν μπορούσαν να δουν τις ειδοποιήσεις τους, καθώς εμφανιζόταν η σήμανση σφάλματος.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Downdetector, που παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, έδειξε ότι υπήρχαν περισσότερα από 36.000 περιστατικά ανθρώπων που ανέφεραν προβλήματα με το Instagram. Υπήρχαν επίσης περισσότερες από 800 αναφορές για προβλήματα με το Messenger, την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook.

Ο Downdetector παρακολουθεί μόνο τις διακοπές λειτουργίας συγκεντρώνοντας αναφορές κατάστασης από σειρές πηγών, συμπεριλαμβανομένων σφαλμάτων που υποβάλλονται από χρήστες στην πλατφόρμα του. Η διακοπή μπορεί επηρέασε μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.

Μετά το πολύωρο μπλακ άουτ και το ιστορικών διαστάσεων κρασάρισμα που κόστισε δισεκατομμύρια και βύθισε τη μετοχή της Facebook, η εταιρεία διεμήνυσε, προ ολίγων ημερών, ότι δεν υπήρξε κακόβουλη δράση πίσω από το πρόβλημα σύνδεσης που βύθισε για πάνω από έξι ώρες στο σκοτάδι Facebook, Instagram και Whatsapp.

H εταιρεία υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα δεδομένα των χρηστών παραβιάστηκαν κατά τον χρόνο διακοπής της σύνδεσης». Επεσήμανε, ακόμη, ότι υπήρξε πρόβλημα με τα εσωτερικά συστήματα της Facebook, γεγονός που δυσκόλεψε τις προσπάθειες εντοπισμού και λύσης του προβλήματος.

Απευθυνόμενη στους χρήστες που ταλαιπωρήθηκαν, η εταιρεία προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Κατανοούμε τις συνέπειες που είχαν οι διακοπές και αναγνωρίζουμε την ευθύνη που είχαμε να ενημερώνουμε τους χρήστες για τα προβλήματα στις υπηρεσίες μας. Ζητούμε συγγνώμη από όλους όσοι ταλαιπωρήθηκαν και εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε ακριβώς τι συνέβη, ώστε να επιτύχουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις υποδομές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση