GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Mανιασμένος» έρχεται ο «Μπάλλος»....

«Mανιασμένος» έρχεται ο «Μπάλλος». Η νέα κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» τη χώρα βρίσκεται προ των πυλών. Με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές β...


«Mανιασμένος» έρχεται ο «Μπάλλος». Η νέα κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» τη χώρα βρίσκεται προ των πυλών. Με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις  ξεκίνησε την επέλαση της από αργά το βράδυ της Τετάρτης  και από τα δυτικά.  

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ένα σφοδρό κύμα και προειδοποιούν για πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές ενώ οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και ζητούν από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ο «Μπάλλος», θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά και έως την Παρασκευή θα δημιουργήσει προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος της. Ειδικότερα:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.
Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης.
Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Σημειώνεται ότι άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Από τα Επτάνησα  ο «Μπάλλος» με έντονες βροχές και καταιγίδες

Ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, αναφέρθηκε στην κακοκαιρία και όπως είπε θα ξεκινήσει από τα Επτάνησα  όπου αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ αυξημένος είναι ο κίνδυνος πλημμυρών, καθώς κατά περιόδους τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Παράλληλα, θα πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ, ενώ η λήξη του συναγερμού αναμένεται από το Σάββατο, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Νωρίτερα  πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, σύσκεψη για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.


1 σχόλιο

  1. Αυτο:σε ετοιμοτητα ο κρατικος μηχανισμος,και δη ο σημερινος με τα κοπροσκυλα,πολυ με ανατριχιασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση